2017-01-19 10:45

POLITICA


Băsescu a redevenit ieri şef de partid. I-a băgat pe liderii PDL în şedinţă

 |  19:57
Băsescu a redevenit ieri şef de partid. I-a băgat pe liderii PDL în şedinţă

La întâlnirea de luni dintre preşedinteleTraian Băsescu şi liderii de filialePDL, Emil Boc a anunţat că este gata să renunţe la funcţia de premierpentru ca şeful statului să pună în locul lui un independent. În locul său arputea fi numit Cătălin Predoiu sau Călin Georgescu.

La întâlnire s-a discutat despreposibilitatea ca Emil Boc să renunţe la funcţia de premier şi să candideze laalegerile pentru funcţia de preşedinte al PDL, au declarat surse democrat liberalepentru Mediafax. Printre numele vehiculate la această funcţie se numără,potrivit surselor ziarului nostru, Cristian Popa, viceguvernator BNR (propus dePDL), actualul ministrul al justiţiei, Cătălin Predoiu, şi Călin Georgescu,expert în dezvoltare durabilă. Pe de altă parte, surse participante laîntâlnire au declarat pentru “Puterea” că PDL are de gând să-l susţină pe SorinOprescu la alegerile pentru Primăria Capitalei pentru a fi sigur că poatecâştiga Bucureştiul.

Traian Băsescu a declarat săptămâna trecutăla TVR că nu mai aşteaptă nimic de la PDL după votul dat în Parlament în cazullui Dan Păsat şi după începutul de campanie internă pentru alegerile la vârf pecare l-a avut. Băsescu a mai precizat că nu se va mai duce la întâlniri cuparlamentarii PDL dacă va fi chemat, ci doar la o întâlnire cu toţi preşedinţiide organizaţii. “Dacă mă vor chema, dar cu toţi preşedinţii de organizaţii, nucumva pe grupuri, dacă mă vor chema, le voi spune părerea mea - dacă vor săţină cont de ea, bine. Dacă nu, nu”, spunea Traian Băsescu. Potrivit HotNews,Traian Băsescu ar fi mai avut o întâlnire cu liderii de filiale şi cu lideriide la centru ai PDL duminică noapte.

Păsat, pasatConsiliului Naţional de Coordonare

Întâlnirea democrat liberalilor cu şefulstatului a avut loc după o şedinţă a conducerii PDL în care aproape toţi lideriipartidului au votat împotriva excluderii din partid a deputatului Dan Păsatcercetat de DNA pentru şantaj. Potrivit unor surse democrat liberale,vicepreşedintele PDL Raluca Turcan a propus excluderea din partid a lui Păsatcare a refuzat până acum să-şi dea demisia pentru a se pune la dispoziţia DNAagăţându-se la imunitatea parlamentară. Doar trei dintre membri BPN au votatpentru excludere, majoritatea covârşitoare votând împotrivă. Subiectul a fostbifat foarte repede şi pasat Consiliului Naţional de Coordonare care va avealoc sâmbătă. În cadrul acestuia se va face propunerea ca Statutul partidului să fie modificat astfelîncât toţi cei care sunt trimişi în judecată să fie automat suspendaţi de dreptdin partid. Dacă instanţa va stabili că este nevinovat, atunci suspendarea vaînceta şi va reveni la poziţia iniţială. Propunerea a fost făcută de secretarulgeneral al PDL Vasile Blaga, iar ea o vizează alături de Dan Păsat şi pe MonicaIacob-Ridzi. Despre situaţia deputatului Sorin Buta, care a primit sentinţădefinitivă în instanţă de colaborare cu Securitatea, nu au discutat lideriidemocrat liberali. Mai mult, întrebat ieri despre acesta, Gheorghe Flutur păreacă nici nu a auzit de el. “Nu am decis astăzi. Nu am discutat nimic. Categoricpropunerile pentru CNC-ul de sâmbătă vor clarifica şi cazul Păsat şi altecazuri în acest moment. Unităţile de măsură pentru integritate vor fiaceleaşi pentru toţi membrii PDL”, a spus Flutur. El a precizat că la ConsiliulNaţional de Coordonare de sâmbătă vor fi discutate “criteriile de integritate”în PDL, care vor clarifica acest caz. Flutur a negat că în şedinţa BPN de ieris-a discutat despre cazul Păsat.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-04-26Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image