2017-01-24 09:06


Băsescu a remarcat abuzul Olandei împotriva României şi Bulgariei

 |  12:29
Băsescu a remarcat abuzul Olandei împotriva României şi Bulgariei

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la un eveniment legat de împlinirea a cinci ani de la aderarea la UE a ţării noastre, că la Consiliul European a remarcat "abuzul" Olandei împotriva României şi a Bulgariei privind aderarea la Schengen.

"Trebuie să recunosc că o oarecare ascensiune a unor partide antieuropene în guvernele europene deja îmi creează o îngrijorare pe care am spus-o şi în ultimul Consiliu. Chiar dacă nu sunt publice lucrările de la Consiliu trebuie să vă spun că am remarcat abuzul Olandei împotriva României şi Bulgariei. Astfel de atitudini ne fac suspicioşi dacă nu cumva se pot întâmpla astfel de acţiuni şi din partea altor ţări", a declarat Traian Băsescu.

În contextul în care a avut consecvenţă în a investi pe perioadă de criză în securizarea frontierelor şi în lupta împotriva corupţiei la graniţă, România avea dreptul să fie în spaţiul în Schengen, a adăugat președintele. 

"În ultimii doi-trei ani am reuşit să dobândim o credibilitate în creştere ca urmare a consecvenţei, esenţial este să nu începem din nou să ni se pară că este mai important interesul politicienilor decât interesul naţional, să ne apucăm să facem nişte modificări cum ne dau nouă bine la partid", a afirmat şeful statului, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-10-28

TAGURI: Traian_Băsescu, abuz, Olanda, SchengenComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image