2017-01-22 16:14

POLITICA


Băsescu cere păstrarea locurilor de muncă în Europa

 |  17:39
Băsescu cere păstrarea locurilor de muncă în Europa

Traian Băsescu va ridica la Bruxelles problema păstrării industriilor mari în Europa ca soluţie pentru generarea de locuri de muncă. Preşedintele României a spus înainte de Consiliul European de luni că mutarea industriilor mari din Europa în Asia nu este de natură să rezolve problema locurilor de muncă.

Băsescu a prezentat şi poziţia României faţă de proiectul Tratatului de stabilitate al Uniunii Europene care prevede posibilitatea unor sancţiuni pentru statele care cheltuie mai mult decât produc. România susţine necesitatea ca statele care nu au adoptat moneda euro să poată participa la întâlnirile statelor euro. Adoptarea acestui tratat de stabilitate presupune modificări constituţionale, iar preşedintele Băsescu şi exprimat speranţa că România va primi răgazul necesar pentru modificarea legii fundamentale.

Referitor la continuarea protestelor în Bucureşti, Băsescu a afirmat că la Bruxelles va spune că acestea sunt normale şi că „românii au plătit preţul crizei, acum e timpul să plătească şi politicienii”.

Băsescu a mai anunţat că va discuta cu secretarul general al NATO chestiunea integrării scutului anti-rachetă de la Deveselu drept capacitate interimară NATO. De asemenea preşedintele României a spus că va discuta diminuarea începând cu anul 2013 a trupelor româneşti prezente în Afganistan.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-07-07

TAGURI: traian_basescu, bruxelles, locuri, muncaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image