2017-01-20 06:00

POLITICA


Băsescu i-a băgat din nou în şedinţă pe liderii PDL. Greii partidului: ''Un premier tehnocrat ar fi o jignire adusă românilor''

 |  19:17
Băsescu i-a băgat din nou în şedinţă pe liderii PDL. Greii partidului: ''Un premier tehnocrat ar fi o jignire adusă românilor''
TraianBăsescu i-a chemat din nou la Bucureşti, la Vila Lac 1, pe liderii organizaţiilor judeţene şiconducerea centrală a PDL pentru a vorbi despre viitorul politic al premieruluiEmil Boc şi despre schimbarea acestuia cu un tehnocrat. Numai că de aceastădată reprezentanţii gărzii vechi a partidului s-au dus la discuţii cuconvingerea că cea mai bună soluţie pentru relansarea guvernării este unpremier politic.

Înaşteptarea Congresului PDL din 14 mai, preşedintele Traian Băsescu i-a maichemat o tură pe liderii partidului la o întâlnire de taină cu speranţa că îiva convinge să-l înlocuiască pe Boc la Guvern cu un premier tehnocrat.Întâlnirea de ieri era cu atât mai urgentă cu cât secretarul general al PDL, VasileBlaga, are de gând în câteva zile să-şi anunţe candidatura la preşedinţiapartidului, lucru ce nu-i convine deloc lui Traian Băsescu. În rândurilepartidului s-au conturat în acest moment două curente: unul care îl vrea peBlaga preşedinte, celălalt, alcătuit din oameni loiali lui Băsescu, l-ar păstraîn continuare pe Boc, un soldat foarte disciplinat. Vasile Blaga şi-a conturatdeja şi echipa cu care va participa la alegri, în spatele lui aliniindu-segreii partidului, printre care Gheorghe Flutur, Adriean Videanu, Cezar Preda, IoanOltean, Radu Berceanu.

Oserie de reprezentanţi ai vechii gărzi din partid, aşa-zişii “talibani”, auanunţat cu câteva ore înainte de începerea şedinţei de la Vila Lac 1 că vorexclude varianta agreată de Băsescu de a impune un premier tehnocrat. Vicepreşedintele Ioan Oltean a dat publicităţiiun comunicat de presă în care a susţinut că menţinerea unui premier politic arduce la o mai bună coordonare a guvernării. “Acum, prioritar pentru PDL este săgăsească soluţiile politice precise pentru a transforma revenirea economică încâştig electoral pentru partid. Iar din acest punct de vedere, PDL analizeazătoate soluţiile, însă cu un premier politic, PDL coordonează mai bineguvernarea, iar Coaliţia este mai strâns unită. Şi trebuie spus că nu doarpremierul Boc a muncit pentru redresarea economică, ci tot partidul, alături depremier, a dus povara măsurilor dificile de austeritate. Despre apropiatelealegeri din PDL, Ioan Oltean a precizat că vor fi câştigate de “acela care dăîncredere poporului PDL că-l poate conduce cu dreptate, putere şi unitate”. Un alt vicepreşedinte al PDL, Cezar Preda, a spus că desemnarea unui premiertehnocrat ar însemna “o jignire adusă românilor”, apreciind că această temătrebuie abandonată, fiind una “falsă şi neproductivă pentru PDL”. Preda aadăugat că printr-o construcţie cu unpremier tehnocrat ajutat de alţi tehnocraţi şi de miniştri PDL, şi cu Emil Boctrimis la partid, se vrea ca “PDL să nu mai conteze deloc în guvernarea ţării”.Cezar Preda care este preşedintele PDL Buzău vizează la alegeri funcţia desecretar general.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-06-15Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image