2018-12-11 16:28


Băsescu i-a băgat pe ţărănişti în şedinţă de reconciliere

 |  14:50
Băsescu i-a băgat pe ţărănişti în şedinţă de reconciliere

La numai o zi după ce preşedintele Traian Băsescu i-ar fi sfătuit pe ţărănişti să termine cu zâzania, liderul Victor Ciorbea, care conduce o aripă a partidului, a convocat pentru 5 noiembrie un Comitet Naţional de Conducere la care a chemat  spre împăcare toate grupările rivale. Aurelian Pavelescu, liderul unei alte aripi, nu exclude participarea la întâlnire, dar spune că Victor Ciorbea vede reunificarea partidului doar cu sine însuşi preşedinte.

Victor Ciorbea şi Gheorghe Ciuhandu au trimis tuturor reprezentanţilor din teritoriu un apel în care recomandă  negocieri la nivel local cu toate facţiunile rivale. “De aceea, în ceasul al 12-lea al existenţei noastre, ne manifestăm totala deschidere şi disponibilitate de la nivelul BNC-ului şi până la nivelul organizaţiilor judeţene, pentru dialog şi înţelegere cu toţi cei din grupările Lupu, Pavelescu şi Moiescu. Îi aşteptăm pe toţi colegii noştri să caute şi să găsească, în cel mai scurt timp, soluţii şi posibilităţi de aplanare a problemelor dintre noi”, se arată în apelul făcut de Ciorbea şi Ciuhandu.

“Acesta este motivul pentru care anunţăm convocarea unui CNC (n.r.- Comitet Naţional de Conducere) pentru sâmbătă, 5 noiembrie a.c., ora 11.00, la Asociaţia «21 Decembrie» din Bucureşti. Dacă şefii grupărilor menţionate vor refuza invitaţia noastră, facem un apel insistent la reprezentanţii judeţeni ai respectivelor grupări să participe la CNC, prin convocare realizată de «jos în sus»”, se mai precizează  în scrisoarea liderilor PNŢCD.

“Ciorbea a avut întotdeauna în cap următoarea idee: «ne întâlnim, vorbim, dar cu o singură condiţie, Ciorbea preşedinte». Ieri ne-am întâlnit, dar nu ne-a spus nimic despre această şedinţă pe care a convocat-o. Trebuie măcar să-mi dea un telefon, nu să aflu din presă. Toate aceste şmecherii sunt pentru a dovedi că el vrea unificarea, dar nu vor alţii”, a declarat pentru “Puterea” Aurelian Pavelescu, liderul unei alte aripi. Pavelescu nu a exclus participarea la întâlnire a membrilor facţiunii din care face parte, dar a menţionat că se va consulta şi cu Vasile Lupu, liderul grupului.

Apelul celor doi vine după ce liderii ţărănişti Victor Ciorbea, Aurelian Pavelescu şi Vasile Lupu  au avut, joi, la Cotroceni, o întâlnire cu preşedintele la Palatul Cotroceni cu Traian Băsescu. Ocazie cu care şeful statului i-ar fi sfătuit să renunţe la rivalităţi şi să reunifice partidul. După întrevedere, Aurelian Pavelescu, unul dintre liderii facţiunilor din partid, a declarat că Traian Băsescu este interesat de situaţia PNŢCD, deoarece crede că partidul are şanse să intre în Parlament la următorul scrutin.

Iniţiativa preşedintelui de a-i chema la discuţii pe ţărănişti a stârnit criticile lui Ion Iliescu, preşedintele de onoare al PSD. “'Ce vrea, să facă pe mentorul ţărăniştilor? De unde până unde, nu pricep de unde această vocaţie a preşedintelui, care vrea să organizeze el partidele. Asta este ca pe vremea lui Carol al II-lea, care se amesteca în treburile partidelor, în viaţa politică. Nu este conform poziţiei constituţionale a preşedintelui o asemenea treabă”, a declarat Iliescu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639263-02-10
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...