2016-12-10 10:56

POLITICA


Băsescu îl ia în braţe pe Boc

 |  21:00
Băsescu îl ia în braţe pe Boc

În timp ce lideri importanţi din PDL dau semne că Emil Boc trebuie să plece, întrucât nu vine cu soluţii pentru a salva situaţia dificilă din ţară, Băsescu le închide gura democrat-liberalilor. Preşedintele a anunţat ieri că premierul Boc este şi va fi în continuare partenerul său.

Pe fondul tot mai multor voci din PDL care vorbesc zilele acestea despre o schimbare de garnitură guvernamentală, preşedintele Traian Băsescu a făcut, ieri, un anunţ politic foarte important pentru soarta actulului Executiv: „Premierul Boc mi-a fost, îmi este, îmi va fi un partener în continuare în a încerca să facem ce e de făcut”. Declaraţia preşedintelui a putut fi auzită, ieri, în cadrul conferinţei „România în UE. Cinci ani de la aderare”. Preşedintele Traian Băsescu a lăsat adesea, în discursul său, senzaţia că nu are să-i reproşeze nimic lui Emil Boc. „Ce am înţeles amândoi, şi eu, şi primul-ministru, şi membrii Cabinetului: am înţeles că trebuie o reformă profundă a statului, fără această reformă, statul român nu poate fi performant”, a afirmat Băsescu. Menţionăm că la conferinţă era prezent şi premierul Boc.

PDL cerea schimbarea lui Boc

În ultimele zile, voci importante din partid au declarat sau au sugerat necesitatea unei schimbări a Guvernului Boc, reproşându-i acestuia că nu are soluţii pentru a prelua controlul situaţiei politico-sociale dificile ce stăpâneşte România. Printre aceste voci: Vasile Blaga, Elena Udrea, Cezar Preda, Raluca Turcan sau Cristian Preda.

Marţi seară, spre exemplu, a o reuniune a parlamentarilor PDL cu lideri ai partidului, Vasile Blaga ar fi spus, citat de HotNews: „M-am săturat de lozinci, cu calmul ajungem în iad. Dacă ştiţi ce trebuie făcut, spuneţi-ne şi nouă pentru că noi nu ştim. Nu moare partidul fără Blaga sau Boc”. La rândul său, Cristian Preda, europarlamentar PDL, şi-a exprimat în cadrul unui interviu la RFI consternarea asupra faptului că „nimeni nu are curajul să îi facă reproşuri lui Emil Boc”.

Elena Udrea, ministrul turismului, a postat pe blogul personal un material în care a explicat situaţia tensionată din şedinţa de partid, existând „replici dure între colegi, abordări nervoase ale unor subiecte”, după cum reiese din materialul său. „Partidul şi Guvernul au stat umăr lângă umăr în lupta pentru stoparea crizei economice. Dar asta nu înseamnă că, politic, trebuie să piardă împreună. (…) Guvernul nu trebuie să fie o greutate care să atârne de picioarele PDL”, a scris Udrea, sugerând necesitatea unui nou început.

Băsescu cerea schimbarea lui Boc

Reamintim că în urmă cu fix un an, în februarie 2011, preşedintele Traian Băsescu făcea serioase eforturi de convingere a liderilor PDL că este necesar un nou guvern. Atunci, conducerea lărgită a PDL s-a pronunţat prin vot pentru păstrarea actualei echipe guvernamentale, iar preşedintele Băsescu părea resemnat cu această decizie. Iată ce declara Traian Băsescu pe 15 februarie 2011, potrivit unei înregistrări audio obţinute de Antena 3: „Ceea ce am discutat cu reprezentanţi de organizaţii judeţene a fost: care este calea, ca soluţie de relansare economică sau propunere de ruptură necesară, plecând inclusiv de la premisa unui nou Guvern, unui nou premier. Discuţiile s-au oprit la ceea ce ar trebui să fie un prim-ministru. Aseară (luni - n.r.), opţiunea majoritară a fost pentru continuarea mandatului actualului premier. Eu am avut opţiunea unui prim-ministru tehnocrat şi nu sunt în poziţia de a merge împotriva opţiunilor majoritare”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-10-29

TAGURI: conferinţă UE, BCU, Băsescu, BocComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

MIRICATX
03 Feb 2012

solutii ;fara divergente politice INTERESUL TARII E MAI PRESUS DE ORICE!!!
MACHE
03 Feb 2012

Ar trebui ca Basescu sa continue cu increderea acorda lui Boc pana sa sfarsitul mandatului in primul rand pt ca si el a fost de acord cu masurile luate de Guvern si a crezut ca sunt cele potrivite, nu ca n-ar fi... asta o sa vedem curand.
CRISTI
03 Feb 2012

Boc nu trebuie inlocuit. Un premier care si-a asumat masurile de austeritate si care nu a dus Romania in situatia Greciei trebuie mentinut in functie.
UNGURU
03 Feb 2012

Rusine sa va fie USL, va platiti oamenii si ii infiltrati printre saracii oameni nemultumiti pentru a face politica. Nu mai incercati sa ii manipulati si mergeti la munca pentru a va ocupa timpul, ca sunteti buni doar in a face rau acestei tari si greva in parlament!..
NICU
03 Feb 2012

România şi-a apărat stabilitatea economică prin masurile luate de Guvern. Nimeni nu are voie să strice această stabilitate prin acţiuni iresponsabile.
GHEORGHE
05 Feb 2012

Un terorist, Traian Basescu, care a recunoscut ce a facut in Anvers, un neica nimeni la intalnirile alesilor de stat ai Uniuniii Europene, credeti voi ca mai poate conduce Romania? La ce credeti voi ca se gandea Basescu, plimbinduse cu mainile la spate, printre sefii de stat ai Uniunii Europene, nebagat in seama de nimeni?

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Băsescu are deja Guvern şi aşteaptă alegerile Fostul preşedinte al României ia startul şi anunţă viitorul Guvern format numai din membrii... 06 Dec 2016 | (3)
Băsescu: Ungurii au complexe față de români Fostul președinte a comentat decizia ministrului de externe ungar Peter Szijjarto de a interzice... 07 Dec 2016 | (0)