2017-01-20 14:03

POLITICA


Băsescu invită Opoziţia în Parlament

 |  19:02
Băsescu invită Opoziţia în Parlament

Preşedintele Traian Băsescu a avut ieri consultări cu partidele parlamentare pe tema ratificării Tratatului european. Opoziţia nu a participat la consultări invocând efectele ninsorilor.

Tratatul privind stabilitatea fiscală trebuie semnat până la 1 martie şi nu poate fi parafat fără o susţinere a partidelor parlamentare sau măcar a majorităţii acestora. Anunţul a fost făcut de preşedintele Traian Băsescu după consultările de la Palatul Cotroceni cu partidele din Coaliţie.

„În ceea ce priveşte tratatul, vreau să fie foarte clar că nu este o urgenţă a preşedintelui. Tratatul, dacă vom decide să-l semnăm, trebuie semnat pe 1 martie şi trebuie pregătite procedurile de semnare a tratatului. Ca atare, nu mai avem prea mult până să luăm o decizie, iar tratatul nu poate fi semnat fără o susţinere a partidelor parlamentare sau măcar a majorităţi parlamentare pentru acest demers”, a subliniat şeful statului.

El a susţinut că în comparaţie cu situaţia oamenilor care se află în suferinţă din cauza condiţiilor meteo, ratificarea Tratatului european poate părea un subiect secundar, dar a subliniat că România nu mai poate întârzia procesele de luare a deciziei în privinţa semnării acestui document.

Traian Băsescu a arătat că la consultările cu formaţiunile politice ale Puterii a propus semnarea unui protocol de către partidele parlamentare în vederea ratificării. Liderii UDMR au declarat ieri că vor iniţia discuţii cu parlamentarii Opoziţiei pentru ca aceştia să revină în Parlament. Reamintim că grupurile parlamentare ale PSD, PNL şi PC au anunţat o grevă parlamentară prin neparticiparea la lucrările plenului şi comisiilor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-03-05

TAGURI: consultari, basescu, parlament, tratat, europeanComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image