2017-01-19 17:26

POLITICA


Băsescu le arată obrazul liderilor UDMR

 |  18:36
Băsescu le arată obrazul liderilor UDMR

Şeful statului intervine din nou în disputa politică cotidiană. De data asta, Traian Băsescu critică unul dintre partidele aflate la guvernare, UDMR, formaţiune pe care o acuză de blocare a reformelor.

Politicienii din UDMR să înţeleagă că trebuie să servească România, nu să blocheze nevoia de reformă a statului, a spus miercuri preşedintele Traian Băsescu, punctând faptul că Uniunea Democrată a Maghiarilor din România a blocat procesul de reformă a sănătăţii. „La fel cum s-a făcut o lege a educaţiei, o lege modernă, la fel avem nevoie de o nouă lege a sănătăţii. Sigur, înţeleg şi opoziţia unora, ea este tot rezultatul concluziilor unui raport al unei comisii prezidenţiale.

Ce trebuie înţeles însă este că acest sistem s-a dovedit extrem de vulnerabil din punctul de vedre al controlării costurilor. Ori un sistem în care cetăţenii dau bani, unde banii nu pot fi controlaţi, este sortit să genereze prestaţii de proastă calitate. Voi insista asupra acestui lucru, sigur că problema pare a fi tot la UDMR. Tot acolo unde s-a blocat şi procesul de reorganizare a administraţiei locale. Voi face un apel la polticienii din UDMR să înţeleagă că sunt politicieni care servesc România, şi nu politicieni care blochează nevoia de reformă a statului român”, a spus Băsescu, ieri, la Radio România Actualităţi.

El a explicat că proiectul de lege a sănătăţii este de multă vreme gata, iar singurul motiv pentru care el nu a intrat în dezbatere publică nu poate fi decât traficul de influenţă făcut de „baronii“ sistemului de sănătate şi de cei ai sistemului de distribuţie a medicamentelor.

„Teama, pentru că aici este o teamă, a unui ministru, a unui partid, de a pune legea în dezbatere publică nu arată decât un singur lucru: le e teamă de ce se va vedea în comparaţie între ceea ce este acum şi cum ar putea fi sistemul“, a mai spus şeful statului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-03-24Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image