2019-01-24 14:54


Băsescu nu l-a desemnt pe Geoană să primească onorurile Armatei pentru că „este un om care are multă mizerie în spatele lui”

 |  22:19
Băsescu nu l-a desemnt pe Geoană să primească onorurile Armatei pentru că „este un om care are multă mizerie în spatele lui”

Preşedintele Traian Băsescu a apreciat,miercuri seară, la TVR, că soluţia Guvernului privind indemnizaţia şi concediulpentru creşterea copilului este bună, pentru că previne deprofesionalizarea şiîmpacă toate opţiunile posibile.

Băsescu a menţionat că soluţia Guvernului are două variante, unadinamică şi una statică, mamele putând alege.

El a precizat că se stimuleazăîntoarcerea în câmpul muncii, se previne deprofesionalizarea.

Preşedintele a adăugat că soluţagăsită de Guvern împacă toate opţiunile posibile, existând o responsabilitate astatului dar şi una a mamelor.

Despre afirmaţiile lui Geoană privind vizita la Vîntu:Un om care are multă mizerie în spate

"Acum aveţi explicaţia de ce nu l-am desemnat să primească onorulArmatei de Ziua Naţională! (...) Până şi la un an după ce a pierdutpenibil alegerile, continuă să mintă", a declarat preşedintele.

Coaliţia a luat măsurile care trebuiau în an de criză,va rezista până în 2012, îi admir

"Eu îi admir pe oamenii dincoaliţie pentru câtă răbdare au să o menţină", a spus Băsescu la .

Preşedintele a apreciat că , menţionând că estevorba de 11 măsuri.

El a declarat, răspunzând unei întrebări, că este de părere că actualacoaliţie va rezista până în 2012, pentru că s-a dovedit a fi solidă.

Se vor desfiinţa 200 de spitale; acestea arputea fi transformate în azile şi creşe

"Ministerul Sănătăţii .I se dă doar primul ajutor oricum, acum şi este trimis la Bucureşti cu osalvare. Începe acest proces de închidere a spitalelor i de transformare a lor,ca primă soluţie, în azile pentru bătrâni şi în creşe, în funcţie de nevoilesociale ale zonei", a explicat preşedintele.

Elicoptere ale armatei vor deveni sanitare, nuvor mai sta numai gata de război

"Anul acesta s-au transferat spitalele la administraţiile locale.Anul viitor se începe procesul de închidere a spitalelor neperformante, care nupot asigura asistenţă medicală corespunzătoare. Odată cu acest proces, cadrelemedicale, medicii merg în spitalele care rămân deschise, pentru că este undeficit de medici, de asistente medicale", a spus Băsescu.

Întrebatdacă vor exista de exemplu elicoptere care să poată transporta pacienţii,preşedintele a spus: "Iată discuţia de la coaliţie şi cu MApN-ul. SMURD şiMinisterul de interne au deja acum o capacitate destul de mare. Se vor maiachiziţiona elicoptere care vor fi utilizate pentru acest scop din FacilitateaSchengen. Ne-au mai rămas nişte bani la dispoziţie".

"Şi de asemenea, , în aşa fel încât să nustea numai gata de război, ci să facă şi un lucru util pe timp de pace, ceea ceduce şi la antrenarea piloţilor şi la utilizarea unui parc de elicopteresuficient pentru a înlesni intervenţia rapidă legată de bolnavi. Deci armata îşva dezvolta propriul ei zbor", a explicat preşedintele.

Despre decizia Comisiei juridice în cazul Ridzi:Inadmisibilă, plenul să fie mai înţelept

Băsescu a spus, la TVR, că L, pentru că nu poţi critica faptul căParlamentul îl protejează pe Adrian Năstase şi, în acelaşi timp, să nu permiţianchetarea unui fost ministru din propria tabără.

Preşedintele a spus că poate înţelege faptul că cei din PDL au avutslăbiciunea de a pleca, în luarea deciziei, de la situaţia grea de sănătate încare se află Ridzi.

Cu toate acestea, potrivit preşedintelui, decizia este inadmisibilă. Ela menţionat că speră că plenul va fi mai înţelept.

"Nu le scuz acţiunea",a spus Băsescu.

Nu cred că Mircea Geoană trebuie schimbat dela şefia Senatului

Întrebat ce crede despre faptul că declaraţiile făcute (pe tema viziteila Sorin Ovidiu Vântu şi criticile la adresa lui Victor Ponta - n.r.) l-arputea costa pe Mircea Geoană funcţia de preşedinte al Senatului, şeful statuluia spus: "".

"Trebuie să avem stabilitate în funcţionarea instituţiilor. A fostdesemnat, este ales de cameră, este un regulament al camerei", a spuspreşedintele.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638951-12-07
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...