2017-01-23 02:32


Băsescu, regim de naș unde ''șeful mafiei'' a fost socru mic. Culisele nunții fiicei ministrului Gabriel Oprea

 |  19:55
Băsescu, regim de naș unde ''șeful mafiei'' a fost socru mic. Culisele nunții fiicei ministrului Gabriel Oprea
Nunta fiiceiministrului Oprea a avut loc sâmbătă în fosta reşedinţă a lui Ceauşescu,Palatul Snagov ** A venit toată floarea cea vestită a conducătorilor ţării **Băsescu a fost un invitat atât de important, încât a fost aşezat moţ la masanaşilor ** Din cei 500 de nuntaşi, el a fost singurul care a fumat ** GabrielOprea dăduse ordin cu “Fumatul interzis!” ** Elena Udrea a purtat extensii de păr ** VasileBlaga a stat la aceeaşi masă cu George Maior, şeful SRI ** UDMR-iştiiau lipsit, deşi au fost invitaţi la nuntă ** Laora 12.00 s-a dat cu artificii ** Iar apoi s-a servittortul ** S-a dansat până dimineaţă ** Boc şi Băsescu au stat până după ora 3.00

Gabriel Oprea,ministrul apărării şi totodată preşedintele executiv al UNPR, şi-a măritatfiica. Petrecerea a avut loc sâmbătă noapte, la reşedinţa de protocol astatului român, Palatul Snagov. Aici, când Băsescu nu are şedinţe cu membriiPDL, au loc nunţile mai-marilor ţării, Palatul putând fi închiriat de la ofirmă privată pe 5.000 de euro. 500 de nuntaşi au fost la petrecerea dată încinstea fetei lui Oprea. S-a dansat până dimineaţă şi s-a dat cu artificii lamiezul nopţii. Cele mai importante figuri din conducerea ţării au fost invitate.Deşi acum ceva vreme îl numea pe Gabriel Oprea drept „şeful mafiei personale alui Adrian Năstase”, preşedintele Traian Băsescu a fost nuntaşul-şef. A fostperceput drept un invitat atât de important încât, pentru el, Oprea a încălcatcutuma conform căreia naşii şi mirii stau singuri la masă. Ministrul apărăriil-a plasat pe Băsescu moţ la masa naşilor. Aceasta nu a fost singura regulăîncălcată de dragul preşedintelui. Din cauza căldurii sufocante şi a spaţiuluineîncăpător, ministrul apărării dăduse ordin să nu se fumeze. Totuşi, de dragullui Traian Băsescu s-a făcut o excepţie, la masa lui fumatul fiind permis.Preşedintele a fumat ţigară după ţigară, iritându-i pe cei 500 de nuntaşi, carepentru un fum trebuiau să facă ture până afară. Emil Boc şi majoritateaminiştrilor au fost prezenţi. Vicepremierul Marko Bela, ministrul culturii,Kelemen Hunor, şi cel al mediului, Laszlo Borbely, au lipsit. Prezenţa UDMR afost asigurată, totuşi, de Cseke Attila, ministrul sănătăţii. Mai mulţi membriai fostului partid al lui Gabriel Oprea, PSD, au venit şi ei , printre care baronulde Vrancea, Marian Oprişan, şi Vasile Dâncu. Vârfurile social-democrate aulipsit însă, Victor Ponta (la al cărui copil Oprea este naş) rezumându-se în atrimite un coş cu flori. Nici membrii marcanţi ai PNL nu au fost.

Cine cu cine a stat

Surseparticipante la nuntă au povestit pentru reporterii „Puterea” cum au fostaşezaţi la mese cei 500 de nuntaşi. „Mesele au fost rotunde. Iar în jurul lorau stat câte 14 persoane. Gabriel Oprea a stat la masă cu soţia, cu naşii, cupărinţii băiatului şi cu preşedintele Băsescu - şi el tot cu soţia. Masa lorera mai ciudată, în formă de «U». Boc a venit cu soţia şi a stat la masă cu Boagiu şi cu Igaş. Udrea astat la altă masă cu Scripcaru, cu Ialomiţianu şi cu Falcă. Blaga a fost şi elşi a avut aceeaşi masă cu George Maior. Nu l-am văzut pe şeful SIE. Nu a fost. Aufost aproape toţi miniştrii. De la UDMR a venit doar Cseke. L-am remarcat şi peSebastian Vlădescu, care e un bărbat foarte elegant. A venit, bineînţeles, cuprima doamnă a lui Boureanu (Sebastian Vlădescu este căsătorit cu fosta soţie adeputatului Cristi Boureanu, n.r.). Pandele a venit cu soţia, Gabriela Firea(UNPR-istul Florentin Pandele, primarul Voluntari, n.r.). Dar au stat foartecuminţi, discreţi şi retraşi”, a povestit unul dintre nuntaşi.

Preşedinte-fumător

Nuntaşii ne-aupovestit şi cum a reuşit să-i irite preşedintele Băsescu, încălcând regulafumatului interzis. „Un fapt interesant e că sala a fost prea mică pentrunumărul de invitaţi. Şi din această cauză era foarte cald şi aerul sufocant. Şidin cauza asta nu se fuma înăuntru. Se ieşea la fumat afară, pe terasă. Sefăceau ture pe terasă, se mai lua un pahar cu vin şi se fuma acolo. Însă, chiardacă nu se dădea voie la fumat, a existat totuşi o singură masă unde se fuma.Pentru că unei persoane de acolo i s-a permis să fie încălcată regula. Dar suntconvins că dumneavoastră ştiţi cine, nu? Exact, preşedintele Băsescu fuma şi nedispera pe toţi că şi aşa nu se putea respira. Fumează mult, nu glumă”, a maideclarat pentru „Puterea” participantul la petrecere.

Cum s-au îmbrăcat Udrea şi Anastase

Elena Udrea,ministrul dezvoltării, a venit împreună cu soţul său, afaceristul Dorin Cocoş.„E frumoasă, domnule. Ce-i al ei, i-al ei, trebuie s-o recunoaştem! Purta orochie decentă, neagră lungă, iar părul său mi s-a părut mai lung ca de obicei,era cârlionţat. Cred că purta extensii. Eu aşa zic. Roberta a fost maispectaculoasă (preşedinta Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, n.r.). Purta orochie dintr-un material albastru frumos, vaporos. E încă frumuşică, chiar dacănu mai e ce-a fost odată. Boagiu a fost un pic mai altfel îmbrăcată. Avea unstil mai bărbătesc, purta un taior negru”, mai afirmă sursele „Puterea”

Dar de 500 de euro. Artificii la ora 12.00

Dacă vă întrebaţicât a fost darul, ei bine, participanţii la nuntă ne-au spus că s-au dat , înmedie, 500 de eruo de familie şi că nunta a ţinut până în zori. „S-a stat pânătârziu, eu am plecat în jurul orei 3.00. Ceilalţi încă mai erau. Băsescu şi Bocrămăseseră. Meniul a fost unul normal: sarmale, mămăliguţă, somon la grătar,friptură. Tortul s-a servit în jurul orei 12.00, imediat după focul deartificii. Muzica a fost foarte bună. A fost întreţinută de Petre Geambaşu şiformaţia sa. În genul anilor ’80. Bărbaţii erau eleganţi, purtau papion,femeile au fost îmbrăcate decent, moda a fost cea a rochiilor lungi, negre. Afost o nuntă decentă. Nu s-au făcut exccese, chiar nu mă aşteptam, având învedere că a fost vorba de nunta unui copil de mare demnitar”, mai afirmă unuldintre nuntaşi.

Flori de la Ponta

Membrii dinprimul eşalon al UNPR s-au încolonat la nunta fiicei ministrului apărării. Aufost prezenţi Marian Sârbu, preşedintele partidului, Cristian Diaconescu,preşedintele de onoare, Neculai Onţanu, primarul sectorului 2, dar şiparlamentarii UNPR. Au venit şi câţiva pesedişti, în ciuda proastei relaţii pecare preşedintele partidului, Victor Ponta, o are în prezent cu Gabriel Oprea,naşul copilului său. Baronul PSD de Vrancea, Marian Oprişan, şi Vasile Dâncu aufost printre social-democraţii prezenţi la nuntă. De altfel, Victor Ponta adeclarat ieri că nu s-a supărat nicidecum pe pesediştii care au onoratinvitaţia lui Oprea, menţionând că şi el a trimis felicitări şi un coş cu florifiicei ministrului, pe care afirmă că o cunoaşte de zece ani. Membrii marcanţiai PNL au lipsit însă după cum susţin sursele contactate de ziarul „Puterea”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-04-16Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

TICU
19 Iul 2011

Ionutule, tu ai aflat cum ii cheama pe miri? Noi nu.
IONUT DUMITRESCU
19 Iul 2011

@ Ticu: da, am aflat. insa, nu numele miresei e relevant in acest articol. ci, cel al socrului mic. el are pe mana fonduri publice. fiica lui Gabriel Oprea nu beneficiaza de bani, functii, sau alte avantaje de la stat datorita faptului ca e fata lui. sau, cel putin nu stiu eu de asa ceva. eu consider ca nu e cazul sa aduci in spatiul public o persoana privata, decat daca interesele cetateanului pot fi afectate cumva de acea persoana. presa tabloida considera altfel.
COSTI56
19 Iul 2011

ionutule, hai ca m-ai dat pe spate. tocmai pe oprea ti-ai gasit sa il dai exemplu ca "are pe mana fonduri publice". pai ministerul lui are cea mai mica alocare de pib din istoria ministerului si se chinuie sa faca fata cu greu cheltuielilor.
ANDRA59
19 Iul 2011

Cand oamenii vor sa te judece, vor face in asa fel incat sa gaseasca motive. Ba ca locatia a fost prea mica, ba ca sarmaua a fost rece . . . Balbe de 2 lei. Oprea putea foarte bine sa organizeze acest eveniment atat de important la Clubul generalilor. Ce mai era atunci?
HRICIOB
19 Iul 2011

Un eveniment frumos in familia lui Gabriel Oprea, petrecere normala cu invitati de seama, indeosebi prieteni de-ai ministrului apararii, tinuta intr-un loc frumos, ferit de ziaristii de scandal din presa de scandal.
DRAGOI
19 Iul 2011

Nu stiu de ce se bate saua cu "seful mafiei" dar de curand la o emisiune televizata s-a dezbatut acest lucru si s-a aratat ca presedintele nu se referea la Oprea.
ANTONIO
19 Iul 2011

Mai, Dragoi, prima impresie conteaza! Daca reusesti sa o mentii pe parcurs, inseamna ca esti capabil dar, din pacate, in ce-l priveste pe Oprea, chiar nu se poate. Este un om prea stapan pe picioarele lui pentru a putea fi manipulat de jurnalisti de doi bani care tot inceacrca sa-i strice imaginea.
BUBIKO
19 Iul 2011

Articolul chiar imi place. E mult mai bine scris decat celelalte care le-am mai citit pe acest subiect. "Culisele nun?ii fiicei ministrului Gabriel Oprea" suna chiar incitant, iar faptul ca ati avut si sursa la eveniment ii da si sare si piper. Din pacate doza de originalitate este anulata de prima parte a titlului. Cea cu "seful mafiei". Mergea ceva mai original decat deja arhaica si plagiata expresie.
CRISTIV
19 Iul 2011

500 persoane, nunta mare nu gluma. Am vazut cateva poze, f putine ce-i drept, frumoasa mireasa, cred ca Oprea e mandru de ea, nici mirele nu s-a lasat mai prejos, frumos si gestul lui Ponta. Daca s-au distrat pana dimineata inseamna ca a fost chiar frumos. Casa de piatra.
FLIPPER
20 Iul 2011

Fara transmisiuni in direct,fara bani in plic! Discretia a fost cuvantul de ordine. Una peste alta,a fost o noapte de vis.Preparatele au fost excelente,servindu-se si sarmale traditionale,meniu romanesc,iar vinul,un Chardonay demisec de neuitat. Haios, mesenii au aflat ca exista si medicamente pentru orice tip de problema, inclusv digestiva, la loc de frunte aflandu-se Colebilul.Dupa numarul invitatilor (peste 500),Gabriel Oprea are multi prieteni din toata sfera politica si numai.

Adauga un comentariu

Random image