2018-12-19 15:48


Băsescu se întoarce la băile de mulţime

 |  21:00
Băsescu se întoarce la băile de mulţime

Strategia asumată a preşedintelui Traian Băsescu de a evita contactul cu mulţimile de cetăţeni nemulţumiţi s-a încheiat. Ieri (marţi) s-a înregistrat a doua zi consecutivă când şeful statului a scos capul din fortăreaţa electorală de la Cotroceni şi s-a dus pe teren, în mijlocul oamenilor.

Traian Băsescu a fost ieri în vizită de lucru pe autostrada Bucureşti - Ploieşti. A aruncat un ochi la lucrări şi a stat de vorbă cu muncitorii şi cu oamenii de pe acolo. Cu doar o zi înainte, se dusese într-o deplasare şi la şantierul de la Roşia Montană, făcând o „băiţă de mulţime”, printre localnicii susţinători ai proiectului minier. Nu sunt tocmai primele zile care pun punct lungii sale absenţe din mijlocul oamenilor. În luna august, preşedintele a fost şi la Sulina, la Şcoala de vară a studenţilor din diaspora, dar şi în Mangalia, la şantierul naval.

Confruntat  cu o scădere dramatică a popularităţii, Traian Băsescu a evitat pe cât a putut să dea ochii cu cetăţenii în ultimul an. El însuşi a recunoscut nu demult că „nu şi-a propus obiectivul de a fi fluierat la diverse evenimente”. Concluzia pe care Băsescu a tras-o ieri, după cele două vizite, a fost că va trebui să părăsească mai des adăpostul Cotrocenilor. „O să merg, că altceva ce să fac?”, a răspuns el ieri, râzând, atunci când a fost întrebat de ziarişti dacă va vizita şi Transalpina.

Pîrvulescu: “A intrat în campanie”

Politologul Cristian Pîrvulescu declară că Traian Băsescu şi-a început campania electorală. „Deşi ne explică mereu că nu va mai candida, este clar că preşedintele a intrat în campanie. Pentru ceva anume. Acel ceva nu este încă clar definit. Poate fi PDL-ul lui Emil Boc sau altceva, dar este clar că el se află în campanie. Cu siguranţă, vor mai fi astfel de ieşiri, în cazul în care nu vor fi accidente electorale pe parcurs”, spune Pîrvulescu. El afirmă că din revenirea preşedintelui printre oameni se deduce că momentul critic al impopularităţii sale a trecut. „Probabil că echipa sa de consilieri a analizat cercetările sociologice şi a constatat că momentul critic a trecut şi că poate reveni în rândul publicului. Deocamdată doar obişnuieşte publicul cu astfel de întâlniri, testează terenul. Destinaţiile pe care le-a ales nu au fost medii unde să fie extrem de expus. La Roşia Montană, de exemplu, oamenii în mijlocul cărora s-a dus erau cei care susţineau proiectul. O mică regie a fost, pe ici pe colo, dar e normal să fie o regie la o vizită a unui şef de stat”, mai spune Pîrvulescu.

Consultantul politic Dan Andronic susţine că revenirea preşedintelui nu reprezintă nimic altceva decât reîntoarcerea lui din concediu. „Şi-a ales două obiective simbol care reprezintă reintrarea în activitate a lui Traian Băsescu. Până acum, Băsescu a stat, s-a odihnit, iar acum a revenit. Luna august e oricum o lună moartă din punct de vedere politic, e a concediilor”, declară Andronic.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-11-13

TAGURI: Basescu, Rosia Montana, Dan Andronic, Ionut Dumitrescu
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...