2017-01-20 22:15

POLITICA


Băsescu, tot indiferent la protestele din ţară

 |  21:00
Băsescu, tot indiferent la protestele din ţară

Traian Băsescu nu a pomenit un cuvânt despre protestele din ţară la prima sa apariţie publică de la izbucnirea manifestaţiilor publice la adresa actualei guvernări. Deşi în ţară oamenii protestează de şase zile solicitând demisia Guvernului şi a preşedintelui, în discursul său de ieri de la Cotroceni şeful statului a vorbit despre securitatea energetică sau stabilitatea europeană.

Ieri, în cadrul întâlnirii anuale pe care preşedintele a avut-o, la Cotroceni, cu ambasadorii acreditaţi în România, Traian Băsescu a avut un discurs axat pe priorităţile pe plan internaţional pe care le are România, neglijând total protestele din ţară. Asta în timp ce presa internaţională relatează pe larg despre situaţia îngrijorătoare din ţară, iar preşedintele Parlamentului European, Martin Schultz, vorbeşte în plen despre protestele românilor.

Prin urmare, şeful statului a considerat de cuviinţă să îşi centreze discursul pe menţinerea reformelor instituţionale din 2012, consolidarea relaţiei cu alte state europene, criza din zona euro, cutremurul din Japonia sau dosarul iranian. De asemenea,  preşedintele şi-a exprimat încrederea că 2012 va permite consemnarea unor proiecte importante, în special de natură economică. „Prioritatea pe linia reformelor se menţine şi în 2012, voi continua să fiu un partener activ al Guvernului în ceea ce priveşte adoptarea măsurilor la care ne-am angajat prin acordurile cu FMI, BM şi UE”, a declarat Băsescu la întâlnirea anuală cu ambasadorii acreditaţi în România.

Un loc important l-a avut şi dezvoltarea relaţiilor cu alte state, fie europene, fie asiatice: „Politica externă a Românei va rezerva şi în acest an un loc special relaţiei cu China. Am toată încrederea că anul 2012 va permite consemnarea unor proiecte importante, în special de natură economică, în contextul aplicării înţelegerilor stabilite în dialogul bilateral, la nivel înalt”, a declarat, plin de speranţă, acesta. În acelaşi cadru a precizat că trebuie să avem un dialog pragmatic cu Rusia pentru evoluţii economice bilaterale.

Paradoxal, preşedintele a amintit şi de „Primăvara Arabă”, în opinia sa, cel mai important eveniment din 2011. Potrivit preşedintelui, „Primăvara Arabă” reprezintă un moment care aduce aminte de „euforia căderii dictaturilor din Europa de Est, de acum 20 de ani”. Reamintim că „Primăvara Arabă” a fost reprezentată de protestele violente ale oamenilor din Libia şi  Egipt, în urma cărora au fost înlăturate regimurile de guvernare bazate pe dictatură. Face astfel abstracţie de protestele românilor care l-au votat şi care acum vor ca el să plece.

Surprinzător, discursul preşedintelui nu s-a dovedit a fi unul interesant, întrucât unul dintre ambasadori a fost surprins dormind în timp ce preşedintele vorbea.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-03-14

TAGURI: apariţie_ publica, presedinte, UE, RusiaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

MOROMETE
20 Ian 2012

Care întâlnire anuală ? Adormiţii aia au venit acolo mai mult pentru interese personale sau pentru a raporta stăpânilor şi părerea, lu băse, vezi doamne despre situaţia politică şi economică internaţională. Oricum nu contează-n faţa licuricilor ce spune.Ce-o înţelege EL prin partener activ al guvernului. Parcă, până acum ar fi condus guvernul papa pius, nu el ? Are tupeul să vorbească de proiecte economice ? Păi 8 ani de când este la putere de ce nu le-a făcut ? Ceauşescu măcar a lăsat ceva-n urmă cu cincinalul: metrou, hidrocentrale, fabrici de avioane, locomotive, şantiere navale. Dialog pracmatic ? şi acord bilateral ? cu cine. Poate cu beţivii lui de pe la golden şliţ. Halal preşedinte.
1946 SI 2012=DIKTATURA
20 Ian 2012

bishnitzarul de la TroCoceni.e tinut la terapie intensiva de nenea Sam si nepatrioatele servicii romanesti.Trist,da adevarat.
GIM
20 Ian 2012

Apel către lichele Camarila intelectuală a lui Traian Băsescu sau despre onoarea de a fi român. - Lista deschisă - Horia-Roman Patapievici Gabriel Liiceanu Mircea Cărtărescu Vladimir Tismăneanu Mircea Mihăieș Sever Voinescu Cotoi Traian Ungureanu Monica Macovei Daniel Funeriu Theodor Paleologu Valeriu Turcan Nicolae Manolescu Cristian Preda Dan Tapalagă Theodor Baconski Andreea Vass Andreea Pora Cristian Câmpeanu Dan Cristian Turturică Tia Serbănescu Toma Roman Sabina Fati Marius Ghilezan Rodica Culcer Radu Moraru Ion Cristoiu Robert Turcescu Gigi Becali Elena Udrea Traian Igaș Dinu Patriciu PreaFericitul Daniel Curtea Constituțională Grupul GDS Asociatia 21 decembrie București Societatea Timișoara Evenimentul Zilei România Liberă Curentul Televiziunea Națonală Nașu B1 "Grupul pentru Investigație Morală"
UN PUSCAS
20 Ian 2012

Atentie! pdlisti: A SOSIT TRENUL , cu DESTINATIA TARGOVISTE. Va rugam sa va urcati in liniste, cu calm si in mod ordonat. Sunt locuri asigurate pentru toti. Respectatati functiile avute Si sa dati prioritate lui basescu si guvernului si apoi plebei. Plutonul este pregatit. SUCCES.
CAMELIAN PROPINATIU
27 Ian 2012

A iesi din postromânism nu inseamna a demola cariera unor personalitati de neinlocuit. Sarcina de la popor pentru USL este, dimpotriva, ca prin investitii in Infrastructura Intelectuala si prin Emanciparea Cadrelor Didactice sa genereze in scurta vreme 20 de Patapievici, 20 de Liiceanu, 20 de Cartarescu s.a.m.d. Pâna atunci, in lipsa de precizari privind strategia economico-sociala, adica prin ce lozinci iesim din Criza, ar fi benefic ca simpatizantii USL sa precizeze lista proprie de intelectuali, in ordinea standard, cu dl. Ion Iliescu lanterna rosie.

Adauga un comentariu

Random image