2018-12-13 20:44


Băsescu: Vom avea o creştere economică de circa trei procente

 |  20:00
Băsescu: Vom avea o creştere economică de circa trei procente

Preşedintele Traian Băsescu îşi face încălzirea pentru anul electoral 2012 transformându-se în mesagerul veştilor bune. După întâlnirea cu delegaţia FMI, şeful statului a declarat, duminică seară, că se aşteaptă ca trimestrul trei al anului în curs să aducă o creştere economică de 3%. Meritul pentru acest fapt îl reprezintă „politicile corecte ale guvernului”, susţine şeful statului. Preşedintele afirmă însă că, în ciuda previziunilor optimiste, bugetul de stat aferent anului viitor trebuie să fie unul prudent.

O discuţie importantă a fost legată de bugetul de stat pe anul 2012. Având în vedere prognozele de încetinire a creşterii economice în zona euro, România are obligaţia de a propune un buget care să corespundă acestor realităţi economice, iar pe de altă parte să aibă un buget care să arate responsabilitatea guvernului si a parlamentului chiar dacă anul viitor este un an electoral. Mai bine să facem corecţii pozitive către mijlocul anului, decât să facem prognoze prea optimiste. Nu vreau să creez nici o alertă, dar trebuie să fim prudenţi. Cuvântul de ordine este prudenţa pentru a nu irosi eforturile pe care le-a făcut populaţia în 2010 şi 2011”, a declarat Traian Băsescu duminică seară, după discuţiile avute cu delegaţia Fondului Monetar Internaţional.

Anul electoral, întâmpinat cu veşti bune

Preşedintele susţine că în opinia sa, în trimestrul al treilea al anului în curs s-a înregistrat o creştere economică de 3% faţă de trimestrul al treilea al anului 2010. „Dacă îmi este permisă o estimare, fără pretenţia că va fi confirmată, vom avea o creştere pe trimestrul trei din 2011 faţă de trimestrul trei din 2010 de circa 3%, în cazul în care luna septembrie nu ne va arăta nişte cifre spectaculos negative. Avem datele pe primele două luni ale trimestrului III, iulie şi august. Este evidentă creşterea unor ramuri. Agricultura va avea o creştere de peste doisprezece procente. În construcţii se va înregistra o creştere de peste zece procente, creşterea este aproape exclusiv datorată politicii corecte a guvernului. De asemenea, trimestrul III 2011 faţă de trimestrul III 2010 va marca o creştere destul de puternică în turism, circa nouăsprezece procente. Important este că se realizează o creştere a consumului, ceea ce arată creşterea puterii de cumpărare a populaţiei, ca urmare a deflaţiei”, a mai afirmat şeful statului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639263-03-06
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...