2018-12-18 22:02


Băsiştii se explică. Reproşurile Mişcării Populare la adresa guvernului Cioloş

 |  19:53
Băsiştii se explică. Reproşurile Mişcării Populare la adresa guvernului Cioloş

Mişcarea Populară ne-a trasmis la redacţie un comunicat intitulat “Poziţia Mişcării Populare cu privire la instalarea Guvernului Cioloş”, pe care îl redăm integral:

- Nu vom susţine Guvernul Cioloş pentru că suntem profund dezamăgiţi de continutul programului de guvernare elaborat de guvernul tehnocrat al USL.

- Sunt menţionate doar enunţuri şi nu obiective guvernamentale precise ce ţin de politici ale statului în domenii cheie.

- Acest guvern este așteptat să vină cu soluții pentru sistemul de sănătate, pentru siguranța cetățeanului, pentru reducerea numărului de parlamentari la 300 și nu în ultimul rând, pentru depolitizarea instituțiilor statului.

-Nici nu a fost învestit Guvernul de tehnocrați susținut politic de PSD, PNL şi UNPR, adică de partidele care au spulberat statul de drept în 2012, că deja au fost schimbați doi miniștri propuși.

- Un cabinet care se instalează la Palatul Victoria după tragedia cumplită care a luat viața a zeci de tineri, nu are voie să facă improvizații, pentru că există o așteptare uriașă din partea societății.

- Nu poți veni în fața românilor cu oameni care și-au clădit o carieră publică din sloganuri, o țară, un minister, se conduce cu multă responsabilitate, nu prin improvizații.

- Guvernul Ciolos nu și-a asumat deschis drept obiectiv depolitizarea instituțiilor statului, ci mai degrabă a devenit un colac de salvare pentru politrucii din USL care au impânzit instituțiile statului.

- Legea sănătății, prin care propunem modernizarea sistemului de sănătate, nu se regăsește în programul de guvernare.

- Nu există obiective clare în ceea ce privește adoptarea de noi măsuri care să crească gradul de siguranță a cetățeanului.

- Nu există niciun obiectiv ferm asumat de Guvern în ceea ce privește infrastructura. Puteau, cel puțin, să își propună realizarea autostrăzii Piteşti-Sibiu.

- Nu regăsim nici votul prin corespondență printre prioritățile Guvernului Cioloş.

- Se dorește menținerea politicilor de pomeni electorale.

- Guvernul nu vine cu un program de investiții care să ne asigure o creștere economică stabilă și crearea de locuri de muncă bine plătite

În plus au scos alegerea primarului din două tururi,in prima fază era propusă în noul program de guvernare.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-18

TAGURI: miscarea populara, guvern ciolos
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANALISTUL
19 Noi 2015

COMENTARIILE LUI KIOMBEA, ACUM CAND ESTE IN OPOZITIE, POT FI CONSIDERATE CACI EL ASTA STIE CEL MAI BINE: SA GASEASCA BRESE IN SLABICIUNILE ADVERSARILOR. DACA S-AR PUTEA AR TREBUI NUMIT OPOZANT SEF PE VIATA!
Random imageUltimele stiri


loading...