2018-10-18 06:11


Bătălia întrebărilor. Ponta a atacat partidele politice înainte de a fi pus la colţ de Dragnea

 |  19:55
Bătălia întrebărilor. Ponta a atacat partidele politice înainte de a fi pus la colţ de Dragnea

Aseară, când nimeni nu se gândea că va fi redus la tăcere de Dragnea prin decizia de a anula sesiunea extraordinară, premierul Victor Ponta a publicat pe Facebook o listă de zece întrebări pentru partidele parlamentare pe tema Codului Fiscal. În primele două întrebări, Ponta practic acuză partidele că nu sunt de acord cu varianta sa de Cod Fiscal care ar aduce lapte şi miere, dar şi că nu au ştiut ce votează când au aprobat în unanimitate Codul Fiscal propus de Guvern şi acum îl critică.

El acuză „PNL/PDL” de populism deoarece au susţinut TVA de 19%, apoi au revenit la cota de 20% propusă de Guvern şi cere partidelor să se exprime care dintre ele consideră că măsurile din 2010 au fost corecte. În continuare trece la întrebări mai de… tehnocrat. El cere partidelor să aleagă între renegocierea ţintelor de deficit bugetar şi austeritate, dar şi să spună de ce deficitele altor ţări ca Spania, Franţa, Marea Britanie, Polonia, Portugalia ş.a.m.d. sunt sustenabile şi deficitul care ar rezulta din Codul său nu ar fi.

În fine, Ponta mai întrebă dacă partidele politice doresc un nou Acord Stand By cu FMI sau, cum ar face el, alt tip de acord, respectiv accesarea unei Linii de Credit Flexibile, pentru care acum România se califică.

În ultima întrebare, premierul practic laudă realizările Guvernului şi vrea să afle de la partide dacă scandalurile politice şi crizele nu afectează aceste minuni.

Cotraîntrebările lui Predoiu

Prim-vicepreşedintele PNL, Cătălin Predoiu, i-a răspuns acid celui pe care îl numeşte „tehnocrat de Stambul”: „E prea târziu, dragă Victor, să faci pe tehnocratul şi pe seriosul”. El îl acuză că a dezinformat instituţii interne şi internaţionale: „prin omisiune, BNR, cu privire la lista pachetului de relaxare fiscală; Comisia Europeană, „cu privire la eşecul reformelor şi programul lor «deraiat»; Parlamentul cu privire la încadrarea deficitului pe anii următori în deficitul bugetar MTO”.

Totodată, Predoiu îi aminteşte că în 2009 a stat „la masa deciziilor Coaliţiei PSD - PDL, împreună cu Boc şi Băsescu, atunci când s-a decis Acordul cu FMI”. Liberalul îl acuză pe premier că se laudă cu munca altora, pe care face creştere şi excedent bugetar.

Liberalul îi spune că nu ne putem compara cu Spania şi Franţa în materie de capacitate de redresare a unui deficit excesiv, deoarece acolo managerii companiilor de stat nu se numesc şi ţin în funcţie cum l-a ţinut premierul pe Ciurel, iar contractele publice nu se iau şi se dau cum le-a dat el „prietenului Ghiţă”.

În continuare, Cătălin Predoiu îi adresează lui Ponta mai multe acuzaţii pentru măsurile pe care le-a luat sau care o să le ia prin Codul Fiscal, care aruncă în aer stabilitatea economică, pentru distrugerea relaţiei cu FMI „prin aroganţă”, pentru scandalurile şi nerealizările pe care le-a creat. Finalul este dedicat „tehnocraţiei” autoproclamate de Ponta: „Chiar crezi că te ia cineva în serios când te autonumeşti «tehnocrat», când toată viaţa ta, chiar şi în Parchet, n-ai făcut decât politică pe lângă pulpana unor politicieni care te-au depăşit şi prin cultură (Năstase), şi prin forţă politică (Dragnea, Boc, Băsescu)?”. Liberalul consideră că premierul nu înţelege că „s-a săturat toată lumea” de el, „inclusiv propriul partid”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-08-24

TAGURI: victor ponta, liviu dragnea, partide
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...