2017-01-17 13:03

POLITICA


Bătălia pentru Bucureşti. “Independentul” Liviu Negoiţă, candidatul PDL la Capitală

 |  19:09
Bătălia pentru Bucureşti. “Independentul” Liviu Negoiţă, candidatul PDL la Capitală

Bătălia electorală cu cea mai mare miză de la alegerile locale din 2012este cea pentru Primăria Capitalei, de aceea partidele mari şi-au trimis dejagreii la înaintare. În timp ce Elena Udrea îi pregăteşte terenul“independentului” Liviu Negoiţă cu Legea Capitalei, Marian Vanghelie, de pesteOcean, se angajează ca de dragul alegătorului să colaboreze cu Boc şi cu Băsescu.

Cei care râvnesc cel mai mult la scaunul de primar general, Elena Udreade la PDL şi Marian Vanghelie de la PSD, s-au bătut în ultima vreme în proiectecare mai de care mai năstruşnice. Din această primă bătălie pare că Vanghelie acâştigat un punct în faţa Elenei, cu vizita sa în Statele Unite, la mama“Goagăl-ului”. Deşi se părea că cei doi au făcut o înţelege, iar Vanghelie arenunţat pentru moment la ideea de a candida la primăria mare, acesta a făcut oteribilă mişcare de imagine prin plecarea la Washington. De acolo el a anunţat că ar figata să facă orice pentru ţară, chiar să colaboreze cu Guvernul Boc şi cu preşedinteleTraian Băsescu pentru a atrage investiţiile străine în România - în special pecele din Statele Unite ale Americii -, “având în vedere faptul că situaţiaeconomică a ţării noastre este la pământ”. Şeful PSD Bucureştile-a spus unor oficiali ai Departamentului de Comerţ al SUA că România este “unloc excelent pentru investiţii”, iar „românii reprezintă cea mai muncitoare,calificată şi serioasă resursă umană din Europa de sud-est”.OficialiiDepartamentului de Comerţ al SUA au dat asigurări de colaborare şi asistenţă,în încercarea lui Vanghelie de a atrage, în România, investitori din StateleUnite, stabilind în acest sens un calendar de contacte pentru perioadaurmătoare, ne asigură un comunicat al PSD.

Democrat-liberalii sunt disperaţi

De cealaltă parte, Elena Udrea a lovit cu o Lege a Capitalei care a cambulversat scena politică şi administrativă a Bucureştiului. În laboratoarelePDL Bucureşti se caută de zor un candidat pentru Primăria Capitalei care, dacăar ajunge edil-şef, cu ajutorul legii Elenei Udrea, ar deţine putere totală şitot bugetul oraşului. Potrivit unor surse democrat-liberale, pe lista scurtă decandidaţi se numără primarul sectorului 3 ,Liviu Negoiţă, şi preşedintele PDLBucureşti, Elena Udrea, dar se ia în considerare şi susţinerea candidatuluiUNPR, actualul primar al sectorului 2, Neculai Onţanu, şi chiar susţinerea luiSorin Oprescu pe care îl doreşte şi PSD-ul. Totul va depinde însă de clasareafiecăruia în sondajele de opinie ce urmează a fi făcute de acum înainte.Potrivit surselor citate, Liviu Negoiţă nu acceptă să candideze decât caindependent, pe modelul Sorin Oprescu, dar susţinut din umbră de PDL, iarpartidul este gata să accepte îndepărtându-şi în acest fel candidatul deimaginea foarte proastă pe care a reuşit să şi-o facă de când e la guvernare. Dealtfel, Liviu Negoiţă a început să răspândească prin primărie zvonul că dacă vamai candida cumva, chiar şi la primăria pe care o conduce acum, o va face numaica independent. Proiectul Legii Capitatei promovat de Elena Udrea prevede caprimarii de sector să fie aleşi de către consilieri şi dintre ei şi nu directde cetăţeni, ca acum. Puterile lor ar fi limitate, iar consiliile de sector arfi desfiinţate. Capitala va avea buget unitar şi servicii unitare, toate subadministrarea primarului Capitalei. Udrea i-a cerut lui Sorin Oprescu să facă unreferendum pentru modificarea administrativă a Bucureştiului, iar răspunsul acestuiava veni peste două săptămâni. La prima vedere, lui Oprescu îi convine un astfelde proiect pentru că până în acest moment este pe primul loc în sondaje şi areceva şanse să mai câştige un mandat.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-05-04Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

TEODOR
21 Ian 2011

Negoita,alta gaselnita a PDL!Da la Vanghelie,cine ce sa mai inteleaga?La Bu curesti spune ca il va su stine pe Oprescu,la Washi ngton declara ca il va su stine pe Boc!Liberalii ta c malc!Legea pentru Bucur esti nu a fost inca adopt ata,dar starneste deja co ntroverse!Chiliman si Pie done vor referendum.Singu rul care isi vede de trea ba,este Oprescu.Si bine f ace!

Adauga un comentariu

Random image