2017-01-16 23:46

POLITICA


Bătălia pentru şefia PDL. Voinescu, Macovei şi Preda au liber la candidatură

 |  20:15
Bătălia pentru şefia PDL. Voinescu, Macovei şi Preda au liber la candidatură
ConducereaPDL a hotărât ieri să dea posibilitatea membrilor care au vechime mai mică decinci ani în partid să poată candida la preşedinţia partidului. Sever Voinescu,cel care a primit ieri şi funcţia de purtător de cuvânt al PDL, va profita celmai probabil de această decizie şi va candida la şefia partidului în echipă cueuroparlamentarii Monica Macovei şi Cristian Preda.

BiroulPermanent Naţional al PLD a eliminat ieri prevederea din statut referitoare la obligativitateaca viitorii candidaţi la funcţia de preşedinte al partidului să aibă minimumcinci ani vechime. Propunerea a fost făcută de membrii “grupului de laBruxelles”, cunoscuţi şi ca reformiştii din interiorul PDL, Sever Voinescu,Cristian Preda şi Monica Macovei. Potrivit europarlamentarului PDL Cristian Preda,unul dintre ei va fi candidat la preşedinţia partidului. Conform unor surse dinpartid, candidatul reformiştilor va fi cel mai probabil Sever Voinescu, iarMonica Macovei va fi susţinută pentru a fi aleasă preşedinte al Comisiei deintegritate. Nu este exclus însă ca acela care va candida şi va elabora moţiunepentru alegeri să fie Cristian Preda. Acesta din urmă a declarat că încă nu s-ahotărât cine va conduce moţiunea. Propunerea derogării de la vechime trebuie săfie aprobată şi de Consiliul Naţional de Coordonare al partidului, care are locsâmbătă, pentru a fi pusă în aplicare.

Flutur nu selasă

BiroulPermanent Naţional al PDL a aprobat tot ieri strategia de comunicare propusă dedeputatul Sever Voinescu, în acest fel Voinescu devenind şi purtător de cuvântal partidului. Voinescu va fi însă purtător de cuvânt doar pe jumătate, pentrucă după şedinţele conducerii PDL care au loc în fiecare luni cel care vacomunica presei deciziile care se iau acolo va fi vicepreşedintele partiduluiGheorghe Flutur. Acesta din urmă a fost în ultima vreme un fel de purtător decuvânt fără titlu, cel care susţinea briefingul de presă de la finalulşedinţelor săptămânale ale Biroului Permanent Naţional. Flutur este celebruprintre ziarişti pentru faptul că de regulă este foarte zgârcit cu cuvintele.Deocamdată nu s-a hotărât încă dacă Sever Voinescu va participa şi el la şedinţele săptămânale aleBPN. “Eu cred că trebuie să participe. N-am discutat, dar este implicităparticiparea pentru că un purtător de cuvânt trebuie să fie la curent cu tot cese întâmplă în partid şi să fie disponibil pentru relaţia cu mass-media 24 deore din 24”, a comentat Flutur.

Suspendareşi autosuspendare

Lideriidemocrat-liberali au adoptat ieri şi câteva modificări la statut referitoare lacriteriile de integritate. Astfel, toţi membii partidului ale căror dosarepenale ajung în instanţă împreună cu rechizitoriul procurorului vor fisuspendaţi automat din PDL, fără să fie nevoie de o decizie formală a unui foral partidului. Gheorghe Flutur a precizat că Biroul Permanent Naţional al PDLva propune spre aprobarea Consiliului Naţional de Coordonare de sâmbătă camembrii de partid care sunt judecaţi penal să fie consideraţi suspendaţiautomat din PDL în momentul în care procurorul trimite instanţei rechizitoriulîn respectivul dosar. “Este cazul trimiterii în judecată penală în bazarechizitoriului procurorului pentru fapte săvârşite cu intenţie şi intrăautomat această suspendare, nu trebuie să se mai întâlnească nici un for alpartidului”, a precizat Flutur. Totodată, CNC-ul PDL va trebui să se pronunţeasupra instituirii posibilităţii autosuspendării din partid pentru membrii PDL.“Orice membru are posibilitatea să facă acest gest de onoare al autosuspendăriiîn situaţiile date şi această instituţie este o posibilitate care o creămoricărui membru de partid, ca un drept”, a spus Flutur.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-10-05

Mai multe imagini:
Bătălia pentru şefia PDL. Voinescu, Macovei şi Preda au liber la candidatură
zoom
Bătălia pentru şefia PDL. Voinescu, Macovei şi Preda au liber la candidatură
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image