2017-01-21 19:32

POLITICA


Bătălie Piedone-Oprescu pentru Primăria Capitalei. Cum poate influenţa PDL planurile Uniunii Social Liberale

 |  19:11
Bătălie Piedone-Oprescu pentru Primăria Capitalei. Cum poate influenţa PDL planurile Uniunii Social Liberale

Surse din PC susţincă primarul sectorului 4 va candida împotriva lui Sorin Oprescu pentru PrimăriaCapitalei dacă se va ajunge la desfiinţarea sectoarelor, aşa cum vor cei de laPDL. Cristian Popescu Piedone a anunţatcă nu acceptă ca Uniunea Social Liberală să susţină un candidat independentpentru Bucureşti. Victor Ponta şi Crin Antonescu şi-au anunţat disponibilitateade a susţine candidatul cu cele mai mari şanse.

După ce MarianVanghelie a anunţat că vrea să fie candidatul Uniunii Social Liberale pentruPrimăria Capitalei, în calcule a mai intrat un nume. Prim-vicepreşedintele PC,Cristian Popescu-Piedone, primar în sectorul 4, este văzut drept un candidat cuşanse reale împotriva lui Sorin Oprescu. “În urma sondajelor pe care le-amfăcut, Piedone este singurul care poate să-l bată pe Sorin Oprescu. Rezultatulsondajelor este cunoscut şi de Victor Ponta şi de Crin Antonescu. El va candidapentru Primăria Capitalei dacă se va ajunge la desfiinţarea sectoarelor, dupăcum propun cei de la PDL. Dacă nu, Piedone va candida pentru un nou mandat la sectorul4”, ne-au declarat surse din conducerea PC. Conform acestora, Piedone poateanunţa acest lucru şi la Congresul partidului care este programat pentruaceastă duminică. “Câştigarea Bucureştiului este foarte importantă pentruUniunea Social Liberală. Oricine ar fi candidatul USL trebuie să câştigeCapitala”, au precizat sursele citate. Piedone a declarat într-un interviupentru ziarul “Ring” că “actualul primar (n.r. - Sorin Oprescu) a fost alesindependent” şi că i-ar sugera să “candideze în continuare tot independent”. “Este jignitor ca o forţă precum USL să nugăsească un candidat din interior”, a subliniat Piedone.

Curtatde Ponta şi Antonescu

Liderul PSD, VictorPonta, şi cel al PNL, Crin Antonescu, au declarat în mai multe rânduri că suntdispuşi să-l susţină pe Sorin Oprescu pentru Primăria Capitalei, chiar dacăacesta va candida independent şi nu se va înscrie în USL. “Ştiu că domnulChiliman nu-i foarte fericit sau domnul Vanghelie nu este fericit. Întrebareaeste domnul Chiliman sau domnul Vanghelie sau domnul Piedone pot ei să aibă oşansă mai mare decât domnul Oprescu? Dacă ne dovedesc ei lucrul acesta, nu-inici o problemă. Dar e uşor să spui nu la ceva fără să vii cu o soluţie”, aprecizat Victor Ponta la începutul lunii martie. Crin Antonescu a dezvăluit căa purtat deja discuţii cu Sorin Oprescu şi că urmează să mai aibă încă unaastăzi, la care să participe şi preşedintele PSD. “Am primit şi eu şi domnulPonta câte o scrisoare din partea primarului general al Capitalei, SorinOprescu, pentru a discuta cu privire la bugetul Primăriei şi despre proiectelepe care acesta şi le-a asumat. Noi am răspuns pozitiv şi vom avea o întâlnirecu Sorin Oprescu zilele următoare”, a explicat Antonescu cum s-a ajuns laaceastă întâlnire în trei. Candidatul USL pentru Primăria Capitalei va fistabilit pe bază de sondaj, numele cel mai bine plasat urmând să reprezinteOpoziţia în bătălia pentru Bucureşti.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-12-29

Mai multe imagini:
Bătălie Piedone-Oprescu pentru Primăria Capitalei. Cum poate influenţa PDL planurile Uniunii Social Liberale
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

TEODOR
31 Mar 2011

Piedone-candidat la Primaria Generala,suna a pacaleala de 1 aprilie,venita in avans!Cineva l-a pacalit pe edilul de la 4,spunandu-i ca ar avea sanse in fata lui Oprescu!

Adauga un comentariu

Random image