2017-01-23 04:47


Baza de rachete venezuelană construită în parteneriat cu iranienii

 |  16:28
Baza de rachete venezuelană construită în parteneriat cu iranienii

În mai 2011, mai multe publicaţii susţineau că Iranul construieşte baze de rachete în Venezuela. De amintit că preşedintele venezuelan Hugo Chavez este cel mai important aliat al regimului de la Teheran din Americade Sud. Acest raport neconfirmat până în prezent, a devenit şi mai interesant, având în vedere tensiunile cu Iranul.

Ziarul german „Die Welt“ susţinea că ingineri de la compania de construcţii Khatam al-Anbia, deţinută de Garda Revoluţionară din Iran, au vizitat Paraguana în luna februarie. Participarea iraniană la bazele pentru rachete din Venezueala ar viza construcţia de buncăre, cazărmi şi turnuri de supraveghere. Rachetele ar urma sa fie depozitate în silozuri aflate la o adâncime de 20 de metri.Costurile proiectului ar fi suportate de Iran, cu banii din vânzarea petrolului. Articolul sublinia faptul că baza va permite Teheranului să efectueze atacuri cu rachete de la "duşmanii Iranului", dacă Iranul este atacat. De la Caracas la Miami sunt aproximativ 1.300 mile, iar rachetele cu rază medie de rachete balistice pot acoperi o distanţă de peste 1.200 de mile.

Cu ajutorul http://www.latlongpacific.com şi cu Google Earth, Business Insider a obţinut mai multe date despre bază, împreună cu coordonatele posibilei locaţii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-10-14Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image