2017-01-20 01:36

POLITICA


Bilanţul oficial al cutremurului din Japonia a ajuns la 3.676 de morţi

 |  10:27
Bilanţul oficial al cutremurului din Japonia a ajuns la 3.676 de morţi

Agenţia Naţională dePoliţie din Japonia a anunţat miercuri că a confirmat moartea a 3.676 de persoaneîn 12 prefecturi, după cutremurul urmat de un tsunami vineri, în timp ce 7.843de persoane sunt date dispărute în şase prefecturi, relatează agenţia Kyodo.

Bilanţulmorţilor ar urma să crească în continuare, în condiţiile în care au începutoperaţiunile de recuperare a cadavrelor în zonele de coastă afectate de valuriseismice, după retragerea apelor şi anularea alertelor de tsunami.

Operaţiunile de salvarecontinuau miercuri în urma seismului devastator, 80.000 de membri ai Forţelorde Autoapărare (SDF) şi poliţişti fiind mobilizaţi în zonele devastate, undetemperaturile au scăzut.

Guvernul central adecis oficial miercuri să mobilizeze personalul de rezervă al SDF, pentru primadată de la înfiinţarea Forţei în 1954, astfel că 10.000 de membri vor fichemaţi să participe la operaţiuni, potrivit ministrului Apărării, Toshimi Kitazawa.

Aproximativ 530.000 depersoane locuiesc în peste 2.600 de adăposturi, determinând Guvernele dinprefecturile Iwate, Miyagi şi Fukushima să ceară construirea a 32.800 deadăposturi temporare.

Autorităţile pentruimigraţie au decis să ofere informaţii despre cetăţenii străini care locuiescîn Japonia şi amprentele lor, dacă va fi necesar, Guvernelor locale, pentru averifica locurile în care se află sau pentru a-i identifica.

Biroul pentruImigraţie din Ministerul de Justiţie a decis de asemenea să accepte cereri deinformaţii privind cetăţenii străini care locuiesc în prefecturile Aomori,Iwate, Miyagi şi Fukushima, pentru ca familiile şi prietenii lor să ştie ce s-aîntâmplat cu ei.

Pentru a face faţălipsei de combustibil, prefectura din Iwate a cerut industriei petrolierelocale să acorde prioritate vehiculelor de urgenţă, în timp ce în prefecturaMiyagi se vor epuiza în curând stocurile de combustibil de la crematorii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-07-19Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image