2017-01-24 11:11


Bilanţul seismului din Japonia a depăşit 10.000 de morţi şi dispăruţi. Situaţia se înrăutăţeşte VEZI IMAGINI

 |  15:45
Bilanţul seismului din Japonia a depăşit 10.000 de morţi şi dispăruţi. Situaţia se înrăutăţeşte VEZI IMAGINI

Situaţia din Japonia se înrăutăţea, marţi, odată cu ameninţarea uneicontaminări radioactive, în urma exploziilor de hidrogen la reactoare alecentralei Fukushima1, în timp ce numărul morţilor şi persoanelor dispărute a crescut la peste10.000, relatează agenţia Kyodo.

Bilanţul cutremurului de vineri, cu magnitudinea 9, a trecut de 10.000 demorţi şi dipăruţi, la cinci zile de la dezastru, potrivit Agenţiei Naţionale de Poliţie. Nivelul radiaţiei aînregistrat o creştere în Tokyo şi în regiuneacapitalei, iar Ministerul Transporturilor a interzis zborurile deasupracentralei Fukushima1, pe o rază de 30 de kilometri. De asemenea, premierul Naoto Kan acerut persoanelor care locuiesc pe o rază de 20-30 de kilometri în jurulacesteia să rămână în casă.

Agenţia Naţională dePoliţie a identificat până acum 1.600 de trupuri neînsufleţite, dintre careaproximativ 420 au fost predate familiilor lor. Provocarea majoră a momentuluieste găsirea unor modalităţi de livrare a ajutoarelor vitale, cum ar fi hranăşi combustibil, către supravieţuitori, în zonele devastate, subliniază Kyodo.

Aproximativ 520.000 de persoane au fost cazate în peste 2.500 de adăposturi. Dar, de miercuri, temperaturile în regiuneaTohoku, afectată de cutremur, urmează să scadă, în contextul în care zona seconfruntă cu o lipsă de pături şi hrană. Guvernatorul din prefectura Miyagi,Yoshihiro Murai, a declarat luni seara, într-o conferinţă de presă, că cele maimari probleme sunt lipsa combustibilului la spitale şi în zonele de coastădevastate.

Numeroase spitale nu pot face faţă numărului mare de răniţi, din cauzalipsei de materiale medicale, în contextul în care autorităţile locale au fostcopleşite de numărul de corpuri recuperate dintre ruine. Acestea nu au reuşit să furnizeze suficientspaţiu pentru morgi şi sicrie, iar întreruperea curentului electric faceimposibilă producerea gheţii, necesară la păstrarea cadavrelor, potrivit unoroficiali. De asemenea, benzinăriile din regiunile Tohoku şi Kanto acordăprioritate la alimentare vehiculelor pentru intervenţii, care se îndreaptăcătre regiunile afectate de cutremur.

De asemenea, Agenţiapentru Managementul Incendiilor şi Dezastrelor a anunţat cănumărul clădirilor distruse complet sauparţial de cutremur a ajuns, luni, la 72.945. Până în prezent, au fostsalvate aproximativ 25.000 de persoane, între care şi o bătrână, în vârstă deaproximativ 70 de ani, scoasă în viaţă, după 92 de ore, dintre dărâmăturilecasei sale, la Otsuchi, în prefectura Iwate. Totodată, s-a confirmat căaproximativ 2.000 din cei 10.000 de locuitori ai oraşului Minamisanriku, dinprefectura Miyagi, pe care Guvernul local nu i-a putut contacta până acum, suntîn viaţă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-07-08Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image