2019-02-21 05:54


BIOGRAFIE: AUGUSTIN JIANU, propus ca Ministru al Comunicațiilor

 |  22:31
BIOGRAFIE: AUGUSTIN JIANU, propus ca Ministru al Comunicațiilor

Directorul general al Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO), Augustin Jianu, în vârstă de 30 de ani, a fost propus în funcţia de ministru al Comunicaţiilor în Guvernul condus de Sorin Grindeanu şi are ocazia de a demonstra că experienţa dobândită în domeniul securităţii informatice şi în poziţia de consilier al fostului ministru Dan Nica este utilă în rezolvarea unor probleme delicate precum capitalizarea Poştei Române şi implementarea noului sistem electronic de achiziţii publice, SICAP.

Augustin Jianu s-a născut la 23 mai 1986. A absolvit Liceul de Informatică "Ștefan Odobleja" din Craiova (2005), Facultatea de Automatică și Calculatoare a Universității "Politehnica" din București (2011) obținând licența de inginer în automatică și informatică aplicată, potrivit site-ului www.cert.ro.

Deține: Certificare "Bazele Java Limbaj de programare", obținută la Academia CISCO a Universității Politehnica București (2007), Certificare în managementul proiectelor, obținută la Institutul pentru Dezvoltarea Resurselor Umane, sucursala București (2012), Certificare CompTIA Security+, obținută la Computing Technology Industry Association (CompTIA — 2015).

În ceea ce privește experiența profesională, a fost: manager proiect la SC Medic Line SRL (apr. 2006-mai 2007), dezvoltator software bancar la SC Mysis International Financial Systems SRL (mai-sept. 2008), dezvoltator software la Universitatea "Politehnică" din București (nov. 2008-apr. 2011), consultant la SC Innovacion Y Desarrollo Local SL Madrid, sucursala București (oct.—nov. 2012), președinte al Asociației de Tineret pentru Dezvoltare Socială și Ecologie (2009—2015).

A fost consilier al ministrului pentru Societatea Informațională (aug. 2012-mai 2014).

Din mai 2014, este director general al Centrului Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică — CERT-RO, instituție publică, cu personalitate juridică, înființată prin Hotărâre de Guvern în 2011, ca structură independentă de expertiză și cercetare-dezvoltare în domeniul protecției infrastructurilor cibernetice, în coordonarea Ministerului pentru Societatea Informațională.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-01-03
Citeste si:
Cine e MARIUS DUNCA, propus ca Ministru al Tineretului și Sportului
BIOGRAFIE: GRAȚIELA GAVRILESCU, propusă Ministru delegat pentru Relația cu Parlamentul
Cine e GABRIEL PETREA, propus ca Ministru al Dialogului Social
BIOGRAFIE: FLORIN JIANU, propus pentru Ministerul pentru mediul de afaceri, comerţ şi antreprenoriat
BIOGRAFIE: ADRIANA PETCU, propusă ca Ministru al Apelor și Pădurilor
Cine e TOMA PETCU, propus ca Ministru al Energiei
BIOGRAFIE: ȘERBAN VALECA, propus ca Ministru al Cercetării și Inovării

TAGURI: augustin jianu, biografie, ministrul comunicatiilor
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...