2017-01-21 02:16

POLITICA


Biserica Catolică primeşte extratereştrii cu braţele deschise

 |  17:12
Biserica Catolică primeşte extratereştrii cu braţele deschise

Biserica Catolică primeşte cu braţele deschise orice altă formă de viaţă extraterestră, anunţă „The Telegraph”. Cel puţin aceasta este poziţia unuia dintre preoţii-astronomi de la Vatican, care susţine că religia catolică este deschisă pentru a accepta „orice formă de viaţă extraterestră, indiferent de numărul de tentacule pe care le are”.

Afirmaţiile aparţin fratelui Guy Consolmagno, unul dintre seniorii însărcinaţi cu cercetările ştiinţifice de către Suveranul Pontif. Acesta a precizat că ar fi o adevărată încântare ca alte forme de viaţă să fie descoperite în afara planetei noastre şi că le-ar boteza cu cea mai mare plăcere. Părintele-astronom a ţinut să precizeze totodată că nu consideră un impediment ca ştiinţa şi religia să coexiste, subliniind totodată că teoria creaţionistă şi dogma potrivit căreia există un singur Dumnezeu care poate răspunde tuturor întrebărilor despre existenţa vieţii şi a umanităţii nu reprezintă decât „o teologie greşită”.

Consolmagno nu a exclus că, dacă viaţa în afara Terrei va fi descoperită, noţiunea de misionari spaţiali care să acţioneze pentru creştinarea fiinţelor extraterestre, întâlnită în romanele SF, să ajungă să devină o realitate. Nu în ultimul rând, acesta a ţinut să precizeze că atât Papa Benedict, cât şi principalele personalităţi din conducerea Bisericii Catolice au fost ţinute în permanenţă la curent cu noutăţile ştiinţifice comunicate de Academia de Ştiinţe Pontifă, printre membrii căreia se numără şi cunoscutul fizician şi matematician britanic Stephen Hawking.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-08-05Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image