2019-02-23 05:03


Biserica elenă denunţă servitutea impusă Greciei de creditori

 |  16:45
Biserica elenă denunţă servitutea impusă Greciei de creditori

BisericaOrtodoxă Elenă va denunţa duminică, printr-o predică dedicată crizei economiceşi sociale, servitutea impusă Greciei de către creditorii săi, transmite AFP.

"Ţaranoastră nu pare să mai fie un stat liber, ci unul guvernat de creditorii săi.Pe plan social, sunt puse sub semnul îndoielii anumite drepturi, sub pretextulcă acestea sunt măsuri impuse de creditorii noştri, ca şi cum statul ar fi subocupaţie", se menţionează într-un text elaborat de liderii bisericiiortodoxe, care a fost publicat vineri, urmând să fie citit duminică înbiserici.

Fărăa numi direct, textul inculpă Uniunea Europeană şi Fondul MonetarInternaţional, care au dictat statului un regim sever de austeritate în schimbulunor ajutoare financiare.

Bisericaortodoxă, cu o influenţă foarte puternică în stat, învinovăţeşte, totodată,politicienii pentru problemele economice şi sociale, "aceiaşi de deceniişi a căror singură grijă este de a exercita puterea, în detrimentul intereselorpopulaţiei şi ale ţării".

Bisericaîndeamnă însă populaţia să-şi recunoască greşelile pentru iresponsabilitatea decare a dat dovadă când s-a angajat pe calea îmbăgăţirii uşoare şi ahedonismului, şi să revină la adăpostul credinţei pentru a înfrunta criza,alegând ascetismul în locul consumerismului.

Înfaţa dorinţei guvernului de a o face să plătească impozite pentru avereaimobiliară, substanţială, Biserica a reînceput în ultimele luni să revendice undrept de implicare în afacerile publice, aşa cum a făcut în anii 1990.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638952-03-19
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...