2018-12-14 19:10


Blaga: Boc s-a înscris în cursa pentru Primăria Cluj-Napoca

 |  16:47
Blaga: Boc s-a înscris în cursa pentru Primăria Cluj-Napoca

Copreşedintele PNL Vasile Blaga a declarat, luni, că Emil Boc s-a înscris în cursa pentru desemnarea candidatului liberal pentru funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca. Boc ar fi anunțat, anterior, că nu își pune problema evaluării unui anunț ferm pentru candidatura sa, câtă vreme nu lămurește chestiunea proiectelor cu fonduri europene de 150 de milioane de euro şi pe cea a deşeurilor.

Blaga a fost întrebat, după şedinţa BPN, dacă s-au lămurit lucrurile în ceea ce priveşte candidatura pentru Primăria muncipiului Cluj-Napoca, respectiv dacă Emil Boc va mai candida din partea PNL pentru funcţia de primar.

"Am avut aseară o discuţie cu dânsul şi am văzut şi lista de azi dimineaţă prezentată de Cluj. Da, s-a înscris în cursă, sigur că eu l-am înţeles pe domnul Boc, are o problemă că lumea a spus că el condiţionează... nu condiţionează, este o problemă mai complicată legată de situaţia gunoaielor menajere de acolo, nu se termină o lucrare care este pe fonduri europene, el îşi rezolvă o problemă temporar, o rampă temporară, îl ajută în acest sens - şi mulţumesc - domnul primar din Oradea. Lucrurile sunt OK", a răspuns copreşedintele PNL, citat de Mediafax.

Copreşedintele PNL Cluj Daniel Buda declara, luni, că Emil Boc a anunţat atât conducerea PNL Cluj, cât şi conducerea naţională a partidului că, în acest moment, este preocupat doar de problemele proiectelor cu fonduri europene de 150 de milioane de euro şi deşeurilor şi apreciază că ar fi prematură evaluarea unei candidaturi ferme.

"Este o abordare absolut responsabilă din partea actualului primar, dincolo de rigorile interne ale PNL, care înţelege că sunt chestiuni care trebuie rezolvate pentru a se putea continua o bună gospodărire a municipiului Cluj-Napoca. Este un comportament de om responsabil, vrea întâi să rezolve problemele stringente ale oraşului. Abordarea este urmare a experienţei administrative a lui Emil Boc", a spus Buda.

El consideră că, în perioada următoare, Boc va rezolva problema deşeurilor şi va duce la bun sfârşit proiectele cu fonduri europene, astfel încât va candida anul viitor pentru un nou mandat.

Singura persoană care şi-a depus candidatura în cadrul PNL pentru funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca este actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Mihai Seplecan. El şi-a depus candidatura şi pentru Consiliul Judeţean Cluj, pentru a figura pe lista de consilieri judeţeni, dar şi pentru funcţia de preşedinte al CJ Cluj, deşi acest lucru nu s-a cerut, întrucât nu este o funcţie aleasă de electorat, în condiţiile în care, în 2016, şeful CJ va fi ales din rândul consilierilor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-08-27

TAGURI: blaga, boc, candidatura, primaria, cluj-napoca
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MAFIA IN FLOARE
04 Aug 2015

Fita - cu C F R - Cluj si Rusi , intreaba de tine ., dar si Tehnologica - Radion a lui Ginerele , dar Boc cu Udrea cu Fondul Propietatea , 4 miliarde euro ?
Random imageUltimele stiri


loading...