2018-11-18 12:18


Blaga, despre cazul Duţă: Ponta reîncălzeşte o ciorbă

 |  12:51
Blaga, despre cazul Duţă: Ponta reîncălzeşte o ciorbă

Scandalul implementării cardului de sănătate este menit să acopere „un ministru al Cabinetului condamnat”, a declarat luni preşedintele PDL, Vasile Blaga, înaintea BPN al partidului. Acuzele aduse fostului şef al CNAS Lucian Duţă sunt o încercare a USL de a acoperi cazul Relu Fenechiu, care pune în pericol ''un raport bun pe Mecanismul de Cooperare şi Verificare în justiţie'', a afirmat Blaga.

"Da, sigur că am avut discuţii şi domnia sa (Lucian Duţă - n.r.) şi-a prezentat clar poziţia, care este şi a partidului. Domnul Ponta reîncălzeşte o ciorbă. Finul domniei sale (Doru Bădescu - n.r.) conduce Casa (Casa Naţională de Asigurări de Sănătate - n.r.) de un an şi două luni de zile. Nu a făcut nimic acolo ca să implementeze cardul de sănătate. De fapt, trebuiau (USL - n.r.) să inventeze ceva în speranţa de a acoperi cazul Fenechiu care, iată, pune în pericol mare un raport bun pe Mecanismul de Cooperare şi Verificare în justiţie. Acesta este adevărul. Avem o premieră mondială absolută, un ministru al Cabinetului condamnat", a precizat Vasile Blaga, înaintea BPN al partidului.

Totodată, preşedintele PDL este îngrijorat de faptul că ''Fenechiu vrea să vină în Parlament acum''.

"Sigur, eu nu ştiu ce este în dosar. Nu spunem că cineva este condamnat până nu se pronunţă ultima instanţă de apel la care domnia sa are dreptul, dar în care Parlament? În cel care, conform ideilor useliste, Parlamentul este forul suprem de decizie şi dezbatere în stat, aici vine domnul Fenechiu? Eu cred că, din moment ce ai fost condamnat, cel mai bun lucru cu putinţă este să nu mergi, după Guvern, să arunci anatema pe o altă instituţie care oricum nu se află în preferinţele românilor, Parlamentul României", a spus Vasile Blaga.

Potrivit acestuia, există şi "alte lucruri făcute de Guvernul USL care pun în pericol MCV''.

"Să nu uităm de proiectul de revizuire a Constituţiei unde nu mai putem vorbi de un echilibru al puterilor în stat, nu mai putem vorbi de o independenţă a justiţiei. Nu mai putem vorbi nici de drepturile elementare cetăţeneşti, din moment ce cetăţenii români nu mai pot să iniţieze un referendum dacă nu doreşte Parlamentul. Este pus în pericol acest Mecanism şi de desele intervenţii ale domnului Ponta în justiţie. Despre ce vorbim? Tu, în ziua în care Înalta Curte se pronunţă dai verdicte, ca şi în cazul scandalurilor de la Bacalaureat", a susţinut preşedintele PDL.

Blaga a menţionat şi numărul mare de ordonanţe de urgenţă emise de Guvern, fapt care ar afecta, de asemenea, MCV.

"Ca să nu mai vorbim de 161 de ordonanţe de urgenţă, şi ştiţi precizări din MCV faţă de acestea, din care 81 a dat numai anul acesta. Din toate acestea doar 13 justifică oarecum urgenţa. În rest discutăm de OUG care corectează propriile lor ordonanţe de urgenţă (...), iar în alte cazuri discutăm de Legea achiziţiilor publice'', a mai declarat Vasile Blaga.

Corpul de control al primului-ministru sesizează DNA în legătură cu operaţiunile sau actele ilicite constatate în urma verificărilor privind implementarea cardului naţional de asigurări sociale de sănătate, transmite Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-15
Citeste si:
Corpul de control al primului-ministru a găsit nereguli în implementarea cardului de sănătate

TAGURI: vasile, blaga, lucian, duta, USL, victor, ponta
loading...





Comenteaza pe facebook




Comenteaza pe site


Random image



Ultimele stiri






loading...