2018-09-26 04:08


Blaga, şef fără concurenţă

 |  20:18
Blaga, şef fără concurenţă

PDL îşi va alege noua conducere de partid, Vasile Blaga având scaunul de şef asigurat, întrucât este singurul candidat la preşedinţia partidului. Dar batălia se dă în flancul 2, pe posturile de prim-vicepreşedinţi şi vicepreşedinţi de partid.

Blaga a depus moţiunea”Partidul Democrat Liberal - Pentru o societate dreaptă” prin care şi-a anunţat candidatura la şefia partidului, având susţinerea a 40 de organizaţii judeţene din 49 din ţară. Mihai Stănişoară, Sulfina Barbu, Gheorghe Flutur, Cristian Poteraş sunt printre semnatarii moţiunii sale.

Susţinere cu condiţii

Blaga a avut totuşi câteva condiţii. Una dintre ele este să îl aibă ca secretar general de partid pe Gheorghe Flutur, cel care este şi prim-vicepreşedinte demisionar al PDL, şi preşedinte al filialei judeţene Suceva. În ziua lansării candidaturii sale „greul PDL”, după cum l-a catalogat Băsescu, s-a bucurat de susţinerea liderilor PDL din ţară, printre care, Raluca Turcan, Alin Trăşculescu, Ioan Oltean, sau Gheorghe Flutur. Totodată, preşedintele filialei PDL Gorj, Ion Ruşeţ, a precizat, ieri, că organizaţia îi oferă sprijin ''total şi necondiţionat'' candidatului la şefia formaţiunii, Vasile Blaga.

Blaga a argumentat că poate face echipă bună cu Flutur, întrucât se cunosc de foarte mulţi ani, amândoi vor o reconstrucţie a partidului.

Reamintim că Flutur deţinea şi funcţia de preşedinte de consiliu judeţean la Suceava, dar a fost învins de contracandidatul USL. Pierderea lui Flutur de la Suceava a fost catalogată drept un adevărat eşec pentru partid, Ioan Oltean declarând la vremea aceea că este absolut şocat. Gheorghe Albu, preşedintele Comisiei de organizare a Convenţiei a declarat că moţiunea depusă de Blaga a adunat până la acest moment peste 150 de semnături de susţinere faţă de un minim de 35. Referitor la faptul că este singurul candidat pentru şefia partidului, Blaga a replicat: “Oricine era liber să candideze”.

Blaga îi vrea pe Macovei şi Preda

Totodată, moţiunea pe care Vasile Blaga îşi sprijină candidatura la şefia PDL, este singura depusă până la termenul-limită stabilit, a declarat preşedintele comisiei, Gheorghe Albu, într-o conferinţă de presă. Reamintim că şi aripa intelectuală a partidului reprezentată de Cristian Preda, Monica Macovei, Theodor Baconschi, anunţase că va depune o moţiune pentru şefia partidului, dar au renunţat în ultima clipă.  În acest sens, Sever Voinescu a evitat să dea un răspuns clar cu privire la motivul pentru care moţiunea nu a mai fost depusă. De altfel, Blaga a spus că îşi doreşte să îi aibă în conducerea partidului pe Macovei sau pe Cristian Preda.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639567-04-30

TAGURI: blaga, pdl, sefia pdl
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


Apa Nova

loading...