2017-01-20 07:58

POLITICA


„Blonda lui Boc”, numită consul general la Barcelona. Cine îşi face bagajele? Premierul sau consiliera Cynthia?

 |  19:55
„Blonda lui Boc”, numită consul general la Barcelona. Cine îşi face bagajele? Premierul sau consiliera Cynthia?

Câteva decizii recente ale lui Emil Boc dau din nou apăla moară discuţiilor cum că premierul se pregăteşte să plece de la PalatulVictoria. Cei mai fideli colaboratori ai săi, membrii aparatului de lucru alprimului-ministru sunt numiţi de către şeful PDL în alte posturi. Ultimarecompensată de premier cu un loc călduţ este chiar „Blonda lui Boc”. ChyntiaCurt, care ocupă un fotoliu de consilier de stat la Guvern, a fost numităconsul general al României la Barcelona. Ea renunţă şi la postul de preşedinteal CNI. Măsura de a-şi trimite apropiaţii în ţări calde pe finalul mandatuluide premier a fost aplicată în trecut şi de Adrian Năstase.

Cynthia Curt, „alintată” de presă drept „Blonda lui Boc”, a fost numită miercuri de şefulExecutivului înpostul de consul general al României la Barcelona, a anunţat purtătorul decuvânt al Guvernului, Ioana Muntean. Curt este consilier de stat în aparatulpropriu de lucru al primului-ministru. Ea este cunoscută drept una dintre celemai fidele colaboratoare ale lui Emil Boc, urmându-l pe acesta peste tot, încădin studenţie.

Doar6 luni şefă la Integritate

Cynthia Curt a avutalături de Emil Boc un traseu profesional de invidiat, care a culminat cualegerea sa, în noiembrie anul trecut, în fruntea Consiliului Naţional deIntegritate (CNI), forul care monitorizează activitatea Agenţiei Naţionale deIntegritate. Ea a fost propusă ca membră a CNI de către PDL. Curt îndeplineştesimultan şi funcţia de preşedinte al CNI, dar şi pe cea de consilier de stat înaparatul de lucru al premierului.

Cu toate că mandatulunui preşedinte al CNI este de patru ani, „Blonda lui Boc” a rezistat doar câteva luni tentaţiei de a opta pentru unpost în ţările calde. Rugaţi de Ziarul „Puterea” să motiveze de ce a renunţatatât de repede la cea mai înaltă funcţie a integrităţii româneşti, reprezentanţiiBiroului de presă al Guvernului au evitat răspunsul. Responsabilii decomunicarea oficială a Guvernului ne-au declarat că deocamdată Curt încă estepreşedintă a CNI, ea urmând să abandoneze acest post abia după ce va fi publicatăîn Monitoul Oficial decizia de numire drept consul general la Barcelona. Nicidepartamentul de comunicare al Agenţiei Naţionale de Integritate nu a fost maigeneros cu informaţiile, până la închiderea acestei ediţiei a ziarului „Puterea“nefurnizându-ne nici un răspuns.

Pe urmele lui Boc

Deşi „Blondalui Boc” susţine că toate funcţiile deţinute le-a primit datorită calităţilorsale, drumurile sale s-au împletit permanent cu cele ale actualului premier. Aînceput în 2005 ca asistent universitar la catedra lui Emil Boc de laUniverstitatea „Babeş-Bolyai“. Când Emil Boc a fost ales primar la Cluj-Napoca,Cynthia Curt a fost numită subprefect de Cluj şi a făcut echipă cu finulpremierului, Alin Tişe, care era prefect de Cluj. În primăvara lui 2008 a fostnumită inspector guvernamental, după care a fost chemată la Palatul Victoriapentru a reface echipa alături de Emil Boc. Ea face parte din lotul de oameniaduşi la Palatul Victoria de Emil Boc de la Primăria Cluj-Napoca.

Nue singura care pleacă

Chyntia Curt nu esteun caz singular de colaborator al lui Emil Boc care pleacă de la Guvern înaceastă primăvară. În urmă cu câteva luni, în martie, premierul a transferat unpost de secretar de stat de la aparatulde lucru al premierului la Ministerul Educaţiei. Beneficiarul manevrei a fostCătălin Baba, un alt clujean care l-a urmat peste tot pe actualul preşedinte alPDL. Baba a fost şeful Cancelariei premierului şi, ulterior, după desfiinţareaCancelariei, consilier de stat al premierului.

Sejoacă de-a retragerea

Discuţiile despredemisia lui Emil Boc din funcţia de prim-ministru au fost lansate la sfârşitulacestei ierni chiar de preşedintele Traian Băsescu. Şeful statului a avut oserie de întâlniri cu liderii şi cu parlamentarii PDL în care au discutat despreînlocuirea lui Emil Boc în scopul relansării încrederii electoratului în partidulde guvernământ. Presa a relatat că, în cadrul întâlnirilor, premierul a spus căeste oricând gata să renunţe la şefia Guvernului dacă se dovedeşte că acestlucru este benefic partidului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-10-05Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image