2019-03-19 08:13


Boc a primit “Onoarea Armatei României”

 |  19:49
Boc a primit “Onoarea Armatei României”

Premierul Emil Boc a primit ieri medalia „Onoarea ArmateiRomâniei” de la subalternul său Gabriel Oprea. Festivitatea a avut loc laCercul Militar Naţional, în prezenţa veteranilor de război, dar şi a cadrelormilitare active. Interesat este faptul că primul-ministru a tăiat salariilecelor care servesc patria cu 25%, fără ca acest lucru să reprezinte unimpediment pentru primirea medaliei. „EmblemaOnoarea Armatei României reprezintă cea mai înaltă distincţie militarăonorifică din sistemul de distincţii şi însemne militare”, se arată în ordinul97 din august 2010. “Emblema OnoareaArmatei României şi atestatul se conferă de către ministrul apărării naţionalepentru fapte deosebite, care au contribuit la ridicarea prestigiului ArmateiRomâniei, personalului militar şi civil din Ministerul Apărării Naţionale,rezerviştilor, veteranilor de război, altor persoane fizice române, precum şimilitarilor şi persoanelor fizice străine”, prevede ordinul menţionat. Pentru ase putea mândri cu această distincţie, premierul Emil Boc a primit şi oinsignă-miniatură cu dimensiunile de 20/20 mm, confecţionată din aur de 14carate. Pe aversul medaliei se poate citi “pro patria semper”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638946-02-06
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CRIS
26 Oct 2010

Oprea isi doreste sa-l sensibilizeze pe Boc in vederea maririlor salariale din ministerul pe care il conduce
SOFRONIE
26 Oct 2010

La cercul Militar, s-au acordat medalii si distinctii mai multor ofiteri in rezerva si retragere. Ministrul Oprea a profitat de acest eveniment, acordandu-i acea distinctie lui Emil Boc, pentru sensibilizarea acestuia vis a vis de armata romana.
MIRCEAS
26 Oct 2010

O sa vedeti ca vor fi mariri salariale in perioada urmatoare la bugetari. A anuntat-o si FMI. Iar Oprea se pune bine cu cel in pixul caruia sta marirea salariilor
MESTEACANUL
26 Oct 2010

boc era suparat ca nu a fost avansat caporal la TR si atunci oprica s-a gandit sa-i aline abia la varsta asta frustrarea adolescentina.
SLUJBAS
26 Oct 2010

Si alti ministrii ai aprarii au acordat decoratii dupa aceleasi criterii. Asa ca nu trebuie sa vedem decat un gest de respect al lui Gabriel Oprea fata de omul Emil Boc.
CRISTACHE
26 Oct 2010

Si eu cred ca Oprea i-a inmanat "Onoarea Armatei Romaniei" lui Boc pentr a-l sensibiliza si pentru a-l face pe acesta sa constientizeze ca desi militarii au fost tratati cu lipsa de respect de catre acesta, mai exista o sansa de a-si schima atitudinea. Este o miscare inteligenta a ministrului apararii, oricum.
DORINDO
27 Oct 2010

Un gest frumos din partea ministrului apararii. Trecand peste toate neajunsuirile armatei, ministru apararii invita la acest eveniment pe primul ministru al tarii, oferindu-i o inalta distinctie militara. Sa gandim pozitiv, poate acest moment va aduce rezulatate pozitive in viitor pentru armia romana.
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...