2017-01-22 18:21


Boc ar putea fi schimbat din funcţia de premier, după ce a fost reales la şefia PDL

 |  23:28
Boc ar putea fi schimbat din funcţia de premier, după ce a fost reales la şefia PDL

Premierul Emil Boc ar putea fischimbat de la şefia Guvernului în perioada următoare, după ce a obţinut un noumandat de preşedinte al PDL, au declarat sâmbătă seară pentru MEDIAFAX sursedin partid.

Potrivit surselor citate, unii dintresusţinătorii lui Emil Boc în cursa pentru şefia PDL consideră că ar fi binepentru partid ca Boc să rămână preşedinte, fără a fi şi premier.

Alţii consideră că există riscul ca un nou Guvern să nu treacăde votul Parlamentului, dacă Emil Boc ar renunţa la funcţia de premier.

Sursele citate au arătat că şeful statului ar dori, însă,un alt Guvern şi de aceea nu a renunţat la ideea schimbării lui Emil Boc.

Întrebat dacă îşi va da demisia din funcţia de premier,Emil Boc nu a răspuns ziariştilor, după încheierea Convenţiei Naţionale.

Emil Boc a obţinut 868 de voturi ale delegaţilor la Convenţia Naţională aPDL, Vasile Blaga a obţinut 499 de voturi, iar Theodor Paleologu - 24 de voturi.

Emil Boc,reales preşedinte al PDL: Avem nevoie de Vasile Blaga şi Theodor Paleologu înechipa de conducere a partidului

Emil Boc a fost reales de către delegaţii de la Convenţia Naţională a PDLîn funcţia de preşedinte al partidului, cu 868 de voturi, în timp ce VasileBlaga a obţinut 499 de voturi, iar Theodor Paleologu - 24 de voturi. Laeveniment a fost prezent şi preşedintele Traian Băsescu.

21:30 - Au fost anunţate rezultatele finale ale votului: Emil Boc - 868 devoturi, Vasile Blaga - 499, Theodor Paleologu -24 de voturi.

Emil Boc: Simt o mare onoare şi oimensă responsabilitate pe care mi-aţi dat-o mie şi echipei PDL. Sunt convinscă nu voi dezamăgi. Ştiu că votul mă obligă să menţin victoriile în PDL.Mulţumesc domnului Vasile Blaga pentru eleganţa competiţiei din partid şi luiTheodor Paleologu pentru că a făcut posibilă o dezbatere democratică. Avemnevoie de Vasile Blaga şi Theodor Paleologu în echipa de conducere a PDL. Vomcâştiga în 2012 împreună cu România şi cu românii.

Vasile Blaga: Nu-l invidiez pe Emil Boc. Va fi operioadă extrem de dificilă. Îi garantez lui Emil că niciunul dintre cei caream depus acest proiect politic nu vom pleca din partid. Emil Boc are nevoie deo echipă puternică, unită pentru binele acestui partid.

Theodor Paleologu: Nici cei care m-au votat pemine nu vor pleca din PDL. Ştiu că mulţi ar fi vrut să mă voteze astăzi, dar auvotat util. Luaţi-vă revanşa mâine.

20:30 - Rezultatele votului: EmilBoc - 868 de voturi, Vasile Blaga - 499, Theodor Paleologu -24 de voturi.

19:50 - Votul pentru preşedinţia PDLs-a încheiat

19:15 - Theodor Paleologu a declaratla ieşirea de la vot că faptul că a fost aplaudat de întreaga sală este un semnfoarte bun pentru el.

19:00 - Vasile Blaga a declarat, laieşirea din cabina de votare, că a votat pentru schimbare şi că nu va aveanicio problemă în colaborarea cu Traian Băsescu în cazul în care va câştigaalegerile din partid.

18:15 - Delegaţii la Convenţia PDL auînceput să voteze pentru preşedintele partidului. Delegaţii vor primi buletinede vot cu numele candidaţilor şi al moţiunilor şi vor vota în ordinealfabetică, în secţii de votare organizate în sala de şedinţă.

Delegaţii vor vota pe două buletine separate şi preşedinţiiComisiilor de Integritate şi Litigii, respectiv de Revizie şi Control.

17:50 - Vasile Blaga susţine undiscurs

Eu nu am candidat în numele Alianţei DA. Eu am candidat singurîntr-un moment delicat la Bucureşti pentru că n-am apreciat foarte corect forţacolegilor mei. Hai să ne uităm fiecare în oglindă şi să vedem ce am făcutpentru el. Iubiţi partidul ăsta cum îl iubesc eu, pentru că merită.

17:35 - Emil Boc susţine un discurs

N-a fost o decizie uşoară să candidez din nou. Sunt un om carevine din politică de jos. Ştiu ce greutăţi presupune politica. În primul rândam avut în gând sufletul PDL. Ştiu lucrurile care trebuie îndreptate în partid.Am puterea şi ştiu să merg mai departe şi să modernizăm PDL. S-a spus că nuprea am luat decizii politice. 13 asumări de răspundere în parlament aureprezentat decizii politice care au schimbat România şi au scos-o dinrecesiune. Aveţi de ales între trei moţiuni. Eu vă invit să votaţi cu mintea şisufletul. Gândiţi-vă la ce înseamnă viitorul PDL. Am fost, sunt şi rămân un omcare a costruit în jurul lui echipa PDL.

17:25 - Theodor Paleologu susţine undiscurs

16:00 - Vasile Blaga aînceput prezentarea moţiunii sale pentru şefia PDL

Acest partid nu funcţionează. Acest partid are nevoie de o schimbare, de unnou început, de o nouă strategie, pentru a putea guverna până în 2012 şi pentrua continua guvernarea după 2012. Dacă nu vom câştiga alegerile din 2012, restulnu mai contează. Toate măsurile pe care le-am luat vor fi risipite. Cetăţeniiîşi vor pierde încrederea de a trăi mai bine.

Eu nu am inamici în politică, ci adversari. Sunt cei din USL.

Vreau să ofer o alternativă acestui partid. Candidez pentru că în acestpartid nu mai facem politică. Candidez pentru că principala decizie în partideste să nu luăm nicio decizie. Partidul se comportă ca un tren care merge înviteză spre un pod rupt şi dacă nu vom chimba macazul la timp ne va părea rău.De trei ani depunem eforturi extraordinare pentru a scoate România din crizaeconomică.

Suntem pe cale să pierdem încrederea românilor. Trebuie să depunem eforturipentru a reconstrui relaţia politică-cetăţean. Noi trebuie să ieşim dinizolarea în care suntem, să avem un dialog social, civic cu cetăţeanul.

Trebuie să alegem un preşedinte care să fie garantul că politicilepartidului sunt aplicate pe Guvern şi nu invers. Problema noastră în partideste că am promovat oameni care se pricep la toate şi nu se pricep la nimic.Principalul meu obiectiv este câştigarea alegerilor din 2012 şi continuareaguvernării. În 2012 vom avea cel mai greu an electoral din istorie.

14:45 - Emil Boc a începutprezentarea moţiunii sale pentru şefia PDL

Candidez pentru ca victoriile pe care le-am avut până acum să fie posibileşi de acum încolo. Candidez cu cel puţin trei obiective precise şi clare:continuarea procesului de modernizare a ţării şi consolidarea PDL; continuareaguvernării, câştigarea alegerilor din 2012 şi menţinerea PDL la guvernare;reformarea în continuare a PDL.

Îi mulţumesc lui Victor Ponta că a reuşit performanţa să distrugă PNL.

14:05 - Theodor Paleologu aînceput prezentarea moţiunii sale pentru şefia PDL

Un om de cultură care este şi om politic poate fi mai convingător.

Se pare că figura mea îi inspiră pe toţi să îmi dea sfaturi. M-au sfătuitsă candidez şi la alte funcţii.

În cazul în care câştig, i-aş vrea alături de mine în BPN şi pe domnul Bocşi pe domnul Blaga, pentru ca eu nu îmi imaginez partidul fără ei în BPN. N-aşface un pas fără să îi consult pe amândoi. Dacă aş câştiga, m-aş ocupa departid şi nu aş aspira la o altă funcţie în stat.

12:45 - PDL a luat o pauză laConvenţia naţională, urmând ca începând cu ora 14:00 cei trei candidaţi lapreşedinţia partidului să îşi prezinte moţiunile

12:35 - Emil Boc: Am venit laguvernare în momentul în care am avut în faţă cea mai mare criză la nivelinternaţional. Aveam alternativa de a continua ce a făcut vechea guvernare,ceea ce ar fi adus colaps economic pentru ţară. Ţara se prăbuşea, iar PDLdispărea dacă ar fi continuat o astfel de politică. Am ales cealaltăalternativă, nepopulară, dar care a salvat ţara de la colaps. PDL a fost acelacare a scos România din recesiune. Îi mulţumesc echipei de conducere a PDL, cucare am reuşit cea mai bună performanţă din istoria partidului.

12:25 - Noul statut al PDL a fostadoptat, cu trei voturi împotrivă

12:00 - Preşedintele Traian Băsescu aplecat de la Convenţia PDL

11:15 - Băsescu: Sunteţi un partidcare a trecut prin multe alegeri şi a atins 35,36% în opţiunile electorale.Acum şase ani îi predam ştafeta lui Emil Boc. Vreau să vă mulţumesc tuturor,dar şi preşedintelui Emil Boc, pentru faptul că nu m-aţi dezamăgit. Sunteţiun partid cu responsabilităţi mult mai mari decât acum şase ani, aveţi şipreşedintele României şi Guvernul.

Aţi avut o guvernare extrem de grea, cu România într-o puternică recesiune,în criză economică. Unii spun că am ieşit din recesiune destul de târziu, darsuntem una dintre ţările care au ieşit cu cele mai mici costuri din recesiune. Euvă spun deschis un singur lucru: dacă vă opriţi pierdeţi. Nu aveţi decât osoluţie: continuaţi. România are nevoie să terminaţi ceea ce aţi început. Avă opri este cea mai mare eroare. De aceea, în calitate de şef al statului,vă cer să continuaţi procesul de transformare a României. Românii auînceput să înţeleagă ce aţi făcut şi că trebuie să dezvoltăm o Românieperformantă. România nu mai suportă jumătăţile de măsură. Dacă vă opriţi nuaveţi nicio şansă să câştigaţi în 2012.

Sunteţi partidul care a făcut cel mai mult bine României.

Dragii mei, perspectiva României este aşa cum o veţi face voi şi va trebuisă aveţi grijă să apăraţi ce aţi făcut. Vă spun ca şef de stat, trebuie săfaceţi o economie capabilă să genereze prosperitate. Avem oate datele să facemo Românie performantă în care românii să fie alături de noi, cu condiţia săreveniţi la valorile pecare le promovam împreună în 2004 şi pe care le-amreafirmat şi în 2009. Vă mulţumesc pentru sprjinul pe care mi l-aţi datîntr-o luptă care părea la un moment dat pierdută. S-a demonstrat că sepoate câştiga şi în faţa unor gigantice campanii de presă, dacă ele suntincorecte.

Eu cred că anul acesta vom avea o creştere economică puţin mai mare decâtcea estimată, de 1,5%. Ieşirea din recesiune este un succes al românilor,pentru că ei au suportat cele mai grele măsuri. Eu le voi cere scuze ori decâte ori o să am ocazia că am fost nevoiţi să luăm aceste măsuri. Vă încurajezsă continuaţi pentru că de asta are nevoie România.

Oricât de independent ar trebui să fie un preşedinte, el nu-şi poateîndeplini nici măcar mandatul de a trece ţara printr-o criză fără a avea unpartener, iar parteneriatul meu este cu PDL. Aveţiobligaţia să continuaţi linia politică de până acum şi ca după ce se numărăvoturile să rămâneţi împreună.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-10-29Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image