2017-01-24 07:02


Boc caută firmă de branding pentru partid

 |  21:00
Boc caută firmă de branding pentru partid

Nu doar la portocaliu ar putea renunţa PDL în alegerile din anul 2012, ci chiar şi la denumirea partidului şi la siglă. Asta în ciuda faptului că cei mai mulţi democrat-liberali, cu Emil Boc în frunte, nu vor să abandoneze aşa uşor simbolurile care i-au consacrat.

Democrat-liberalii caută în acest moment soluţii care să-i ajute la rebranduirea şi repoziţionarea partidului pe scena politică. Surse din PDL au declarat pentru „Puterea” că Emil Boc şi ceilalţi lideri ai partidului au discutat subiectul schimbării denumirii partidului, siglei şi culorii portocaliu, iar primul pas va fi angajarea unei firme profesioniste care să testeze opinia publică. „Deocamdată lucrurile - denumirea, sigla şi culoarea portocaliu, n.r. - vor rămâne aşa cum sunt acum. Sunt foarte mulţi membri care nu vor schimbarea, inclusiv preşedintele Emil Boc”, afirmă unii pedelişti.

Deşi Emil Boc a negat că au existat „discuţii oficiale în partid” pe tema schimbării denumirii şi a siglei, el a recunoscut totuşi, luni seară la TVR, că  dacă acest lucru se va impune la un moment dat, atunci el va fi făcut după „o analiză serioasă”. 

Sub fusta Albei ca Zăpada

Una din variantele luate în calcul pentru „schimbarea la faţă” este ca PDL să se prezinte în alegeri sub cupola unei alianţe politice de centru-dreapta. Această strategie a fost dezvăluită de ministrul muncii, Sebastian Lăzăroiu, care a afirmat că apariţia acestei mişcări de centru-dreapta este  motivul pentru care nu se grăbeşte el cu înscrierea în PDL. „Nu m-a condiţionat nimeni să intru în PDL şi nici nu intenţionez să forţez eu lucrurile. Eu cred că ar trebui să urmărim cu atenţie ce se întâmplă în anul următor, pentru că mai e până la alegeri şi eu aş fi interesat să intru într-o mişcare mai largă, care să aibă legătură cu centru-dreapta. O mişcare de centru-dreapta, care să mobilizeze energiile societăţii”, declara recent fostul consilier prezidenţial Lăzăroiu. El şi-a reiterat mesajul şi în weekendul trecut la şcoala de vară a tinerilor democrat-liberali.

În interviul acordat luni seară TVR, premierul Emil Boc a fost întrebat dacă la alegerile din 2012 va participa PDL sau “Mişcarea Populară” (marcă înregistrată la OSIM de fiica preşedintelui, Ioana Băsescu). Răspunsul premierului a fost fix aşa: “Astăzi avem PDL, ce va decide PDL până în 2012 nu pot încă astăzi să spun cu siguranţă”.

Ameninţat cu radierea

Reamintim că în afară de motivaţia rebranduirii, un alt factor extrem de serios pe care democrat-liberalii îl iau în calcul pentru schimbarea denumirii partidului este acela că în acest moment PDL este ameninţat cu radierea din Registrul partidelor politice.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-03-31

TAGURI: Boc, rebranduire, PDL, culori, alegeri, partidComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image