2018-12-18 19:24


Boc îşi anunţă colegii de partid: alegeri în noiembrie 2012

 |  16:36

Premierul Emil Boc a condus o şedinţă a conducerii PDL care s-a ţinut la Timişoara, ocazie cu care şi-a informat colegii că a luat decizia ca alegerile de anul viitor să aibă loc în luna noiembrie.

„Am luat decizia de a susţine comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare. Există şi la nivelul Coaliţiei un punct de vedere comun cu privire la acest subiect, ca alegerile locale să se desfăşoare în luna noiembrie împreună cu cele parlamentare”, a afirmat Emil Boc, potrivit unei înregistrări audio difuzate de site-ul pressalert.ro. În cadrul aceluiaşi discurs, premierul Boc şi-a informat colegii de partid că UDMR „încă nu doreşte regionalizarea”, dar că se fac paşi pe acest subiect care ar trebui tranşat până pe 15 noiembrie, în acest moment discutându-se o formulă de 12 judeţe. „Reorganizarea administrativ-teritorială, vreau să ştiţi că nu discutăm acum de desfiinţarea de comune sau oraşe, ci de comasarea judeţelor. Lucrăm la o formulă cu 12 regiuni în momentul de faţă, pornind de la regiunile istorice, unde am mai făcut un pas în relaţia cu UDMR, care încă nu doreşte regionalizarea. Până în 15 noiembrie ne-am propus să tranşăm acest subiect pe formula pe care PDL a înaintat-o după prima formulă iniţială anunţată de preşedinte, de 8 plus 2. Deci vom şti până în 15 noiembrie ce se întâmplă cu această soluţie”, a spus Boc.

Probleme în Coaliţie există – mai spune Emil Boc – şi cu privire la formula de alegere a viitorilor parlamentari. „Discuţia este cum se compensează voturile. Am stabilit foarte clar, toată lumea e de acord în Coaliţie, că cel care are cele mai multe voturi în colegiu este declarat ales, acum discutăm cum se compensează. Propunerea pe care o avem în momentul de faţă şi la care lucrăm este aceea ca această compensarea să se facă în favoarea acelora care nu au câştigat, dar au cele mai multe voturi. Adică partidul va face o listă descrescătoare cu aceia care nu au intrat, în ordinea numărului de voturi, şi câte mandate vor reveni partidului, 20-30, în acea ordine descrescătoare să se acorde mandatele”, a explicat Boc. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639263-02-22
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...