2017-01-22 10:11

POLITICA


Boc nu vrea să conducă Guvernul şi după 2012

 |  17:05
Boc nu vrea să conducă Guvernul şi după 2012

Emil Boc joacă cu funcţia pe masă în menţinerea echilibrului economic al ţării. Dacă stabilitatea macroeconomică a României nu va fi menţinută, premierul este gata să îşi dea demisia în primele 6 luni din 2012.

“Îmi asum, cu preţul demisiei, menţinerea stabilităţii macroeconomice a ţării”, a declarat premierul Emil Boc duminică, la postul PRO TV. El a explicat că bugetul României, aprobat vineri de Guvern şi transmis Parlamentului, a fost făcut fără tente electorale şi populisme, şi a sublinat faptul că ţara nu va intra în derapaje economico-fiananciare. Potrivit premierului, România are „o centură de siguranţă” în acordul cu FMI şi Comisia Europeană, având astfel posibilitatea obţinerii unui împrumut. Întrebat despre posibilitatea de a rămâne premier şi după alegerile din 2012,  premierul a spus că nu are în vedere obţinerea unui nou mandat. Desprerelaţia pe care o are cu Traian Băsescu, Boc a spus că „avem o relaţie corectă, bună, eficientă în interes naţional”, punând accent pe faptul că Băsescu şi-a asumat împreună cu Guvernul măsurile economice adoptate pentru a salva ţara.

Cu toate acestea, în mai 2011 existau informaţii conform cărora Emil Boc urma să fie demis de Traian Băsescu. O parte din aceste zvonuri au fost întreţinute şi de AdrianNăstase (PSD), care scrisese pe blogul său la acea vreme: ”Astăzi am aflat, din mai multe surse, că încă de săptămâna trecută Boc a comunicat unor apropiaţi că va pune în aplicare înţelegerea cu Băsescu şi că îşi va anunţa în curând demisia”. După mai multe întâlniri între Emil Boc, Traian Băsescu şi liderii PDL, numele premierului României a rămas acelaşi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-04-01Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image