2017-01-20 14:03

POLITICA


Boc s-a întâlnit cu Băsescu la Cotroceni. Există informaţii potrivit cărora este posibil ca Emil Boc să-şi depună mandatul de prim-ministru

 |  14:54
Boc s-a întâlnit cu Băsescu la Cotroceni. Există informaţii potrivit cărora este posibil ca Emil Boc să-şi depună mandatul de prim-ministru

Premierul Emil Boc s-a aflat, marţi, la Palatul Cotroceni, unde a avut odiscuţie cu preşedintele Traian Băsescu, după întâlnirea din Parlament cudeputaţii minorităţilor naţionale, au declarat agenţiei MEDIAFAX surseoficiale.

Întâlnirea a avut loc în condiţiile în care sevehiculează informaţii conform cărora va avea loc în maximum o săptămână oremaniere guvernamentală şi în condiţiile în care este necesară numirea unuinou titular la Ministerul Muncii.De asemenea, există informaţii potrivit cărora este posibil ca Emil Boc să-şidepună mandatul de prim-ministru.

Deputaţiiminorităţilor naţionale au discutat, marţi, cu premierul Emil Boc despreamendamentele lor la proiectul Statutului minorităţilor naţionale şi despreunele "disfuncţionalităţi" ale coaliţiei în teritoriu, a declaratliderul grupului, Varujan Pambuccian.

Pambuccian a mai spus că nu s-a discutat "absolut nimic" despreo remaniere guvernamentală.

La rândul său,premierul Emil Boc a declarat că adiscutat cu parlamentarii minorităţilor naţionale "problemespecifice" şi legislative.

Aceasta a fost singuradeclaraţie făcută de către premierul Emil Boc, după ce a stat timp de aproapedouă ore la grupul parlamentar al minorităţilor naţionale din CameraDeputaţilor.

Raluca Turcan: O schimbare apremierului ar putea recredibiliza Guvernul şi partidul

Deputatul PDL Raluca Turcan a declarat marţică o schimbare de premier cu unul care să-ţi ofere credibilitate maximă şi opersoană foarte apreciată ar putea constitui o relansare atât pentru Guvern,cât şi pentru PDL.

Raluca Turcan spune că îşi menţine punctul de vedere, dacă subiectulschimbării premierului Emil Boc va fi redeschis.

"Dacă subiectul este redeschis, îmi menţin opinia că o schimbare depremier poate să revitalizeze, însă nu este suficient. Trebuie făcută oevaluare şi a miniştrilor şi a celor din eşaloanele inferioare ale PDL, pentrucă, chiar dacă reformele PDL la guvernare vor continua, nu este suficient săajungem la recredibilizarea partidului. Recredibilizarea vine din eliminareatuturor vulnerabilităţilor şi din oameni credibili, oameni care să fie bunicomunicatori", explică deputatul PDL la .

Ea consideră că "o schimbare de premiercu unul care să-ţi ofere credibilitate maximă şi o persoană foarte apreciată arputea constitui o relansare atât pentru Guvern, cât şi pentru PDL".

Întrebată dacă PDL este un partid mai puternic după Convenţia Naţională,Raluca Turcan a răspuns:

"Forţa nu vine peste noapte. S-au ales nişte oameni în conducere şibrusc partidul devine mai puternic. Forţa se obţine în timp şi vine din proiectelepolitice. Dacă partidul va avea puterea să identifice erorile, să le corecteze,să întărească ceea ce a făcut bine, are şanse să devină mult maiputernic".

Turcan crede că "pericolul pentru PDL înmomentul de faţă nu este să se scindeze".

"Cel mai mare pericol pentru noi ar fi să nu ne mobilizăm cu toţiişi să nu vâslim cu toţii în aceeaşi direcţie, unii să declare un non-combat şichiar să se gândească la faptul că un scor prost la alegerile din 2012 ar puteafi o şansă pentru câştigarea alegerilor interne după alegerile de anulviitor", adaugă deputatul PDL.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639247-02-21Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image