2018-10-18 05:58


Boc se jură că nu ştia că Apostu va fi „săltat”

 |  15:52
Boc se jură că nu ştia că Apostu va fi „săltat”

Preşedintele PDL, premierul Emil Boc susţine că nu avea date că primarul democrat-liberal al Clujului, Sorin Apostu, arestat joi, era vizat de o acţiune a procurorilor. Declaraţiile lui Boc vin ca urmare a afirmaţiilor de ieri seară ale preşedintelui Traian Băsescu, conform căruia existau de şase luni de zile informaţii că la Cluj „este ceva în neregulă” şi că Emil Boc categoric ştia şi el acest lucru.

Primul-ministru sau un alt demnitar al statului nu ştie niciodată asupra cărei persoane se emite un mandat de ascultare sau ceva de acest fel, a declarat astăzi, (marţi, n.r.) Emil Boc. “Sunt doar informaţii generale pe care le ai cu privire la potenţiala stare infracţională dintr-o anumită regiune, dar nu primeşti date complete pe persoane”, a afirmat premierul, citat de Agerpres.

Luni seară, la postul public de televiziune, preşedintele Traian Băsescu a declarat că se cunoşteau problemele de corupţie de la nivelul administraţiei clujene de aproape şase luni de zile.“În mod categoric, da. Nu numai legat de Cluj sunt informaţii. Sunt informaţii despre alte judeţe. Asta nu înseamnă că cineva se duce şi spune: <<vezi, fură mai cu grijă, că se ştie>>. Nu ai dreptul să faci aşa ceva. Tu, ca şef de stat, eşti informat cu privire la actele de corupţie, mai ales că este unul dintre obiectivele majore - culegerea de informaţii legate de corupţie şi pentru SRI, şi pentru <<doi şi-un sfert>> şi pentru toate instituţiile statului. Asta nu înseamnă că trebuie să tragi de mânecă pe cineva”, a spus Băsescu, întrebat dacă primul-ministru ştia de cazul primarului Sorin Apostu.

Sorin Apostu, edilul PDL al Clujului a fost arestat, în cursul nopţii de joi spre vineri, pentru 29 de zile. Apostu  a fost reţinut miercuri de procurorii DNA, fiind acuzat că ar fi cerut şi primit, în perioada 2009 - 2011, echivalentul în lei a 94.000 de euro pentru a încheia contracte de salubrizare şi asigurare a parcului auto al regiilor subordonate Consiliului Local Cluj.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-11-13

TAGURI: emil boc, sorin apostu
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...