2018-12-16 10:19


Boc: Se ridică plafonul veniturilor pentru ajutorul de încălzire

 |  15:59
Boc: Se ridică plafonul veniturilor pentru ajutorul de încălzire

Premierul Emil Boc a explicat, vineri, la Radio România Actualităţi că Guvernul va lua şi o măsură compensatorie la anunţata desfiinţare a subvenţiei pe gigacalorie.

“Până acum, subvenţia pe care o acorda Guvernul era, la combustibil, de 45% din valoare, care se aplica nediferenţiat - şi la unul care avea un bloc de locuinţe sau la unul care avea avere de 100 de milioane de euro sau la cineva care are pensia minimă, i se aplica acelaşi sprijin, adică beneficia în egală măsură. Acum Guvernul vine şi spune: <<dăm ajutoare concret la cei care au venit pe membru de familie până la o anumită sumă sau la cei care, de exemplu, sunt persoane singure>>” (...) “Se va ridica puţin plafonul acestor ajutoare, pentru că se elimină subvenţia aceasta de care am vorbit, de 45%. Şi atunci ce dă Guvernul (...) va fi ajutor de încălzire pentru persoanele cu venituri mici”, a spus premierul.

El a mai arătat că administraţiile locale vor putea, în continuare, să acorde subvenţie pe costul gigacaloriei, separat sau împreună cu ajutoarele de încălzire direcţionate către familiile cu venituri mici, decizia fiind la latitudinea lor.

Programul privind ajutoarele de încălzire pentru populaţie în perioada iernii va fi adoptat de Guvern în ultima şedinţă din luna august, urmând ca Ministerul Muncii să stabilească până atunci cuantumul de venit pentru persoanele care vor beneficia de acest ajutor. Eliminarea subvenţiilor la energie termică a fost recomandată de reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale. Încă din luna mai, Boc a cerut ministerelor Finanţelor, Internelor şi Muncii să-i prezinte variante pentru direcţionarea subvenţiilor la căldură doar către persoanele cu venituri reduse.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-09-16
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...