2017-01-17 15:10

POLITICA


Boc va negocia cu FMI majorarea pensiilor şi salariilor

 |  12:29
Boc va negocia cu FMI majorarea pensiilor şi salariilor

Coaliţia de guvernare l-a mandatat pe premierul Emil Boc să negocieze cu delegaţia FMI o majorare de pensii şi salarii începând din luna aprilie, a declarat prim-vicepreşedintele PDL Sorin Frunzăverde, luni, înainte de şedinţa BPN al partidului.

“Membrii conducerii coaliţiei l-au mandatat în clar pe domnul prim-ministru să negocieze cu delegaţia FMI de la Bucureşti mărirea din aprilie a salariilor şi pensiilor”, a declarat Sorin Frunzăverde.

Prim-vicepreşedintele PDL a spus că banii pentru preconizatele măriri de pensii şi salarii sunt “de la buget”.

Întrebat de presă despre varianta alegerilor anticipate, Frunzăverde a spus că nimeni din coaliţie nu doreşte acest lucru. “Nu se pune problema alegerilor anticipate. Nimeni nu doreşte acest lucru, niciuna din formaţiunile care fac parte din coaliţie”, a declarat fruntaşul PDL.

Despre poziţia UDMR asupra chestiunii alegerilor înainte de termen, Sorin Frunzăverde a spus că “UDMR nu doreşte alegeri anticipate”.

Sulfina Barbu e sceptică

Statul trebuie să promoveze politici pentru creşterea competitivităţii, deoarece, fără resurse financiare suficiente, nu se va putea înregistra nicio indexare de pensii şi salarii în viitorul apropiat, a declarat, luni, ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Sulfina Barbu, cu prilejul seminarului organizat de Blocul Naţional Sindical pe tema pieţei muncii, la Palatul Parlamentului.

“Statul trebuie să promoveze politici care să ducă la creşterea competitivităţii. Acest lucru este deosebit de important deoarece, dacă nu vor exista resurse financiare suficiente, nu se va putea înregistra nicio indexare de pensii şi salarii în viitorul apropiat”, a afirmat Sulfina Barbu.

Potrivit ministrului Muncii, autorităţile statului trebuie să vină cu politici de încurajare a tinerilor către piaţa muncii, în condiţiile în care se înregistrează un şomaj ridicat în rândul acestei categorii de populaţie, precum şi pe fondul îmbătrânirii populaţiei în majoritatea ţărilor din Uniunea Europeană.

“Suntem martorii, în acest moment, ai unei schimbări majore la nivelul statelor europene în ceea ce priveşte piaţa muncii. Cea mai afectată categorie a populaţiei sunt tinerii, către care trebuie să se îndrepte politicile autorităţilor publice. Orice angajator are nevoie de forţe de muncă înalt calificată şi remunerată corespunzător pentru a-şi putea îndeplini obiectivele economice. Din acest motiv, proiectele realizate cu fonduri europene în domeniul pieţei muncii sunt bine venite, deoarece ne arată direcţia către care trebuie să ne îndreptăm pentru includerea tinerilor în piaţa muncii”, a spus ministrul Sulfina Barbu.

Aceasta a precizat că la nivelul ţării noastre cel mai ridicat şomaj se înregistrează în nord-estul şi sud-estul ţării, precum şi în Oltenia, unde este necesar ca statul să atragă investitori străini şi români pentru crearea de noi locuri de muncă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-07-18

TAGURI: emil_boc, salarii, pensii, fmi, delagatia, negocia, negociere, coalitiaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image