2017-01-21 23:40

POLITICA


Boicotul Opoziţiei în Parlament

 |  21:00
Boicotul Opoziţiei în Parlament

Liderii PSD şi cei ai PNL intenţionează să adopte luni dimineaţă o decizie politică privind boicotarea lucrărilor Parlamentului. Este vorba despre posibile neprezentări la lucrările din plen sau comisii ale tuturor deputaţilor şi senatorilor Opoziţiei, precum şi renunţarea la indemnizaţiile de şedinţă.

Conducerile PSD şi PNL vor lua în discuţie astăzi ideea unui boicot parlamentar. Anunţul neoficial al acestui boicot a fost făcut deja de Victor Ponta, preşedintele PSD, şi explicat de mai mulţi lideri ai USL. Mircea Diaconu, senator PNL, a afirmat pentru ziarul „Puterea” ce înseamnă boicot: „Nu ne vom prezenta, fizic, la şedinţe. Vom lipsi cu desăvârşire. Renunţăm la facilităţi: indemnizaţia de parlamentar, maşină, secretară şi ce mai era”. În opinia liderului deputaţilor PSD, Mircea Duşa, boicotul poate să meargă şi mai departe: „Eu aş propune ca atunci când au loc lucrări în Parlament, fie în plen, fie la comisii sau birouri permanente, noi să mergem în semn de protest la Guvern. Nu ştiu dacă şi cu pancarte sau fluiere”. Duşa nu este sigur dacă va fi adoptată o asemenea propunere, dar - explică el - ideea iniţială, cea a demisiei colective, nu este fezabilă. „Nu au fost lucizi când s-au gândit la demisii, eu nu îmi explic altfel. Nu cred că s-au uitat în Statutul parlamentarului sau în Regulament. Dacă noi plecăm, cei de la Putere pot să modifice şi Constituţia. Suntem singurii care avem de pierdut. Sper că au înţeles mesajul nostru”, afirmă Duşa, care adaugă că „ideea boicotării a venit din PSD, după ce i-au convins pe cei din PNL că demisia este o idee proastă”. La rândul său, Ioan Chelaru, vicepreşedinte PSD, susţine că pe ordinea de zi a şedinţei de mâine a partidului său vor avea loc discuţii pe tema boicotului, dar că el nu ştie exact despre ce măsuri ar fi vorba.

Surse din PSD ne-au explicat că boicotul Opoziţiei înseamnă, de fapt, o grevă: „Nu mai intrăm în plen, nu mai intrăm nici la comisii, renunţăm la salarii, la maşini”. Potrivit sursei citate, conducerea PSD trebuie să analizeze dacă nu cumva este de preferat ca măcar un singur parlamentar al Opoziţiei să rămână totuşi la şedinţe. „Trebuie să fim, totuşi, prezenţi, ca să monitorizăm activitatea celor de la Putere”.

În opinia celor de la PSD, demisia colectivă ar fi dus la o imposibilitate de a mai verifica activitatea parlamentarilor Puterii. „Dacă ne dădeam demisia, nu mai puteam nici măcar intra în Parlament”, afirmă sursa citată.

Victor Ponta a anunţat vineri că parlamentarii USL nu vor mai demisiona, alegând să boicoteze lucrările din Parlament, prin neprezentarea la lucrările din plen. „Nu folosim termenul de grevă, ci de boicot, în care nu luăm indemnizaţiile, dacă nu suntem în Parlament. Noi vom fi la vot în momentul în care va trebui să votăm un guvern de tehnocraţi”, a explicat Ponta la RTV.

Anunţul făcut de Victor Ponta i-a luat pe nepregătite pe unii lideri ai USL. Relu Fenchiu, vicepreşedinte PNL: „Luni va avea loc o întâlnire cu toţi parlamentarii PNL în care se va lua o hotărâre cu privire la demisiile din funcţia de parlamentar. De lunea trecută nu s-a mai comunicat nimic în interiorul PNL cu privire la soarta demisiilor. La nivel instituţional, USL nu a transmis această decizie liberalilor. E o chestiune care se stabileşte la nivel de Uniune, nu mi se pare normal să fim neglijaţi”.

Reamintim că propunerea unei demisii colective a Opoziţiei din Parlament a aparţinut liberalilor, care au crezut că pot forţa organizarea de alegeri anticipate. După ce câţiva liberali şi-au scris demisiile, singura care şi-a păstrat intenţia de a demisiona, indiferent de o altă hotărâre a partidului, a fost Adriana Săftoiu. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-07-18

TAGURI: boicot, opozitie, parlament, liderii psd, pnlComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

ION
30 Ian 2012

Guvernul Boc si toata conducerea Romaniei a asigurat intotdeauna, atunci cand a fost cazul, stabilitate, fapt pentru care tara noastra acum nu se mai afla sub teama de a mai intra iarasi in criza. Nu vad de ce acum ne-am face griji ca va merge mai prost. USL-ul in momentul de fata cred ca se teme de popularitatea crescuta a acestui guvern, fapt pentru care incearca prin orice mijloace sa il dea jos..
MIHAI
30 Ian 2012

Manipulare marca USL… asta au fost aproape toate serile de proteste. Poate primele seri sa mai fi reflectat nemultumirea si realitatea romanilor. Restul : fumigene aruncate de oameni “destepti” si “bine intentionati”!
ALINA
30 Ian 2012

E usor pentru opozitie sa stea pe margine si sa critice tot timpul masurile luate de guvernul boc.usl mai bine s-ar implica ca Romania sa depaseasca criza economica
POPO
30 Ian 2012

USL ar trebi sa isi dea demisia din parlament asa cum au zis , dar nu ne mai mira ei stiu doar sa manipuleze, nu au in cap decat sa castige puterea si atat. Nu au venit cu nici o solutie pentru problemele invocate de ei, sa le fie rusine.
LUIS
30 Ian 2012

Opozitia minte de ingheata apele, au manipulat cu ajutorul presei oameni. Nu au nimic altceva decat sa preia puterea, sunt sigur ca daca USL ajunge la putere o sa uca Romania in parapastie asa cum au duso dupa revolutie.
ION
30 Ian 2012

Cei de la USL ar tebui s ail intrebe pe Iliescu cum se face manipulare in masa asa cum a facut el in cele trei mineriade, lui Ponta si Antonescu nu le-a iesit manipularea au reusit sa scoata in strada doar 10000 de oameni in strada, de fapt doar pe sia iau platit.
LUANA
30 Ian 2012

Ponta ar trebui sa isi vada de masinutele lui ca si asa nu este in stare sa coduca o masina fiind doar copilot,,,iar el vrea sa prea puterea halal conducator am avea. Antonescu daca ar ajunge la putere ar fi un presedinte absent asa cum a fost si nsenat in ultimul mandate.
ANUSHCA
30 Ian 2012

Cei de la USL nu vor sa accepte faptul ca Europa ne lauda pentru masurie luate de Presedinte si Premier. Ponta nu a facut altceva decat sa se duca sa ne faca reclama proasta in Europa cerand sa suspende aprobarea fondurilor europene, iar ei vor sa ii alegem noi in condiia in care ei se gandsc doar la intesele lor.
ROXANA
30 Ian 2012

Ceea ce face USL acum nu este in avantajul populatiei, este doar o incercare esuata de a ajunge la putere.

Adauga un comentariu

Random image