2018-11-19 22:22


BOTOŞANI: PNL nu mai vrea să colaboreze cu PSD în cadrul USL local

 |  19:36
BOTOŞANI: PNL nu mai vrea să colaboreze cu PSD în cadrul USL local

La Botoşani, Uniunea Social Liberală (USL) locală e în plin scandal provocat de anunţul de luni, al preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) şi al filialei teritoriale a Partidului Naţional Liberal (PNL), Florin Ţurcanu, că nu va mai colabora cu consilierii Partidului Social Democrat (PSD). În şedinţa CJ, nemulţumit că membrii PSD s-au abţinut la un proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi, şeful CJ a anunţat ruperea parteneriatului cu PSD. „Nu voi mai avea un parteneriat special cu PSD, ci voi avea ca parteneri pe toţi cetăţenii judeţului şi pe toţi consilierii judeţeni, nu doar PSD”, s-a supărat Ţurcanu. După ceva timp, şeful CJ a susţinut că a vrut să spună altceva, şi anume că de acum încolo va dezbate proiectele de hotărâre şi cu consilierii Partidului Democrat Liberal, care, până acum, erau doar „informaţi”, nu „consultaţi”.

Totuşi, Ţurcanu insistă că, deşi relaţia cu PSD este prevăzută în statutul Uniunii Social Liberale, la nivel de judeţ aceasta nu va mai fi una specială.

O replică a venit la scurt timp de la primarul municipiului Botoşani, Ovidiu Portariuc, preşedinte executiv al PSD pe judeţ. Acesta şi-a manifestat speranţa ca declaraţiile liderului liberal Florin Ţurcanu cu privire la întreruperea parteneriatului cu PSD să nu reprezinte punctul de vedere al partidului, ci al său personal. Uniunea Social Liberală trebuie să funcţioneze „în interesul cetăţenilor care au votat-o”, a spus Portariuc. Acesta e convins că „săptămâna viitoare lucrurile se vor aşeza, iar domnul Ţurcanu va reveni la o poziţie mai echilibrată”, în urma unor discuţii bilaterale între liderii celor două structuri politice. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-29

TAGURI: scandal, USL, Botosani, Ţurcanu, Portariuc, acord, rupere
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...