2017-01-24 08:59


Braţ la braţ, pentru binele partidului. Blaga şi Boc au hotărât să nu se atace între ei

 |  19:36
Braţ la braţ, pentru binele partidului. Blaga şi Boc au hotărât să nu se atace între ei

Mobilizare generală ieri la Parlament din partea PDL după ce Senatul arespins săptămâna trecută cererea de reexaminare adresată de preşedintele Traian Băsescu laproiectul care prevede reducerea TVA la 5% la alimentele de bază. Mai mult, ceidoi candidaţi la şefia PDL, Vasile Blaga şi Emil Boc, au convenit să nu seatace între ei în perioada campaniei pentru alegerile interne.

Premierul Emil Boc a participat ieri la şedinţele degrup ale deputaţilor şi senatorilor PDL pentru a prezenta priorităţilelegislative ale Guvernului. “O întâlnire obişnuită cu grupurileparlamentare, pe care o facem în fiecare lună şi participăm la discuţiilepolitice, legislative, pe marginea priorităţilor Guvernului şi aleParlamentului”, a declarat Emil Boc, după ce a ieşit de la şedinţa cu senatoriidemocrat-liberali. La cele două întâlniri Emil Boc a fost însoţit de secretarulgeneral al PDL, Vasile Blaga. Cei doi contracandidaţi au dat parlamentarilorPDL “un mesaj de prietenie şi unitate”. Potrivit unor sursedemocrat-liberale, cei doi candidaţi la preşedinţia partidului au convenit sănu se atace public între ei în campania pentru alegerile interne din partid.Cei doi, care nu şi-au anunţat încă oficial candidaturile, i-au asigurat peparlamentarii PDL că vor rămâne prieteni chiar dacă sunt în competiţie şi le-acerut acestora să nu intre în conflict din cauza lor. Premierul nu le-areproşat senatorilor PDL faptul că nu au reuşit să se mobilizeze şi să ţinăpiept Opoziţiei care a întors cererea de reexaminare a preşedintelui Băsescu laproiectul legii prin care se reduce TVA la alimentele de bază. În schimb, Bocle-a cerut deputaţilor PDL să se mobilizeze pentru ca reexaminarea cererii săfie acceptată la Camera Deputaţilor, care este şi Cameră decizională pentruacest proiect de lege. La finalul şedinţei, atât Emil Boc, cât şi Vasile Blaga aunegat că ar exista vreo înţelegere între ei prin care să fi convenit să nu seatace, ambii susţinând că nu este nevoie de o asemenea înţelegere din moment cenu s-au atacat până acum. “Dar ne-am atacat vreodată?”, a spus Emil Boc.“Exact ce a spus şi domnul preşedinte Boc: «l-am atacat eu vreodată saudânsul pe mine?»”, a comentat şi Blaga la rândul său. Emil Boc a precizat căbătălia internă pentru conducerea partiduluiva începe după 11 apilie,atunci când cei care-şi doresc şefia partidului vor putea să depună moţiunile cucarevor candida. “Până în 11 aprilie nu sunt depuse moţiunile, deci nu avem desprece să discutăm. De aceea preocuparea noastră, a mea şi a domnului Blaga, esteîn primul rând legată de actul de guvernare şi de a putea consolida semnelebune din economie care au început să apară”, a arătat Boc.

Elena şi-a dorit să fie ministruMinistrulturismului, Elena Udrea, consideră că e prea devreme să ia în calcul ocandidatură a sa la Preşedinţia ţării, dar a recunoscut că şi-a dorit foartemult postul de ministru, pentru a dovedi că are capacitatea să treacă de lavorbe la fapte şi să lase ceva în urmă. Prezentă săptămâna trecută la emisiunea“Naşul”, Udrea a fost întrebată dacă s-a gândit vreodată să ajungă preşedinteal ţării. ”În mod clar există la nivel mondial oascensiune a femeilor până la cel mai înalt nivel şi foarte multe femei suntalese în funcţiile cele mai înalte. E foarte devreme să mă gândesc la aşa ceva.Deci am un lucru de făcut, cât mai este el de făcut, vreau să îl fac cât maibine. Eu mi-am dorit să fiu ministru. I-am auzit pe mulţi spunând: nu am vrutsă fiu ministru, s-a întâmplat. Nu, eu mi-am dorit să fiu ministru, pentru căam spus aşa: există o etapă în viaţa unui om politic în care trebuie să treacăde la vorbe la fapte, să vadă omul dacă în afară de vorbe ştie să şi facăceva”, a spus Udrea.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-12-06Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image