2017-01-18 20:34

POLITICA


Bucureştenii, chemaţi la urne pe 26 iunie. Referendum cu două întrebări

 |  20:23
ConsiliulGeneral al Municipiului Bucureşti adecis luni ca referendumul privind organizarea administrativă a Capitalei să sedesfăşoare pe 26 iunie şi să aibă două întrebări: "Vă doriţi o Capitală cuşapte administraţii controlate de 217 consilieri aleşi pe liste departid?" şi "Vă doriţi ca şi consilierii generali să fie aleşiuninominal, asemenea primarilor de sector?". Acestea au fost aprobate cu26 de voturi pentru (consilierii PDL şi PNG), 21 contra (consilierii USL) şitrei abţineri (consilierii PRM). Grupul de consilieri aiUSL propuseserăca întrebările să fie "Sunteţi de acord ca primarii de sector să fie aleşide CGMB?" şi "Sunteţi de acord cu desfiinţarea consiliilor locale desector?". Tot în şedinţa CGMB de luni, s-a aprobat ca, pentru organizareaşi desfăşurarea referendumului, să fie alocaţi 10 milioane de lei din fondul derezervă al bugetulului propriu al Capitalei pe 2011. Suma a fost aprobatădatorită voturilor favorabile a 28 de consilieri,în condiţiile încaregrupul USL a părăsit sala de şedinţe după votarea întrebărilor.

Iniţial,referendumul trebuia să aibă loc la 19 iunie şi să conţină şapte întrebări.Preşedintele Traian Băsescu a declaratsăptămâna trecutăcă nu estenevoie de nici un referendum pentru Capitală, deoarece cetăţenii nu ştiu ceeste în spatele "dorinţelor" lor de păstrare a sectoarelor, şi căParlamentul trebuie să hotărască în această situaţie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639247-02-10Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

TEODOR
24 Mai 2011

Cu doua intrebari e mai b ine decat cu sapte,desigu r!Dar in privinta formula rii,se cunoaste ca sunt i zvorate din adanca intele pciune politica a Elenei Udrea!Uite pe ce vor da b ani Oprescu si Primaria:p e aiureli!

Adauga un comentariu

Random image