2017-01-23 00:38


Bugetul de stat pe anul 2012 şi comasarea alegerilor, au trecut de Parlament

 |  13:32
Bugetul de stat pe anul 2012 şi comasarea alegerilor, au trecut de Parlament

Legea bugetului de stat pe 2012 a fost votată astăzi de Parlamentul României cu 239 de voturi favorabile, 168 împotrivă şi nicio abţinere. Tot astăzi, Guvernul şi-a angajat, joi, răspunderea în faţa parlamentului, pe proiectul de lege privind organizarea alegerilor parlamentare şi locale din anul 2012 în aceeaşi zi. Parlamentarii au transmis 18 amendamente la acest proiect de lege, iar Guvernul a acceptat patru.

De asemenea, printr-un amendament depus de deputatul PDL Mircea Toader se instituie obligativitatea ca preşedinţii birourilor electorale comunale, orăşeneşti şi municipale, precum şi locţiitorii lor să fie jurişti neafiliaţi politic şi care să nu fie rude, până la gradul IV, cu vreunul dintre candidaţi.

O altă propunere, făcută de PNL, şi acceptată de Guvern, prevede că birourile electorale ale secţiilor de votare sunt formate dintr-un număr impar de membri, pentru a putea tranşa deciziile.

În proiectul propus iniţial de Guvern, birourile electorale aveau un preşedinte, un locţiitor şi cel mult şase reprezentanţi propuşi de partide, dar prin amendare se adaugă încă un membru.

Guvernul a motivat necesitatea comasării alegerilor prin faptul că astfel s-ar evita derapajele electorale din anul 2012. Proiectul de lege nu prevede şi reducerea numărului de parlamentari. Data alegerilor comasate se va stabili prin hotărâre de guvern.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-02-17

TAGURI: comsarea alegerilor, bugetul de stat 2012, Parlament, asumarea raspunderii, emil boc, aliegeri 2012Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image