2016-12-11 16:00

POLITICA


“Buldogul”, “Cosaşul”, “Pleaşcă” şi ceasul Elenei Băsescu s-au lansat simultan

 |  20:07
“Buldogul”, “Cosaşul”, “Pleaşcă” şi ceasul Elenei Băsescu s-au lansat simultan

Deşi pare un soldat care pleacă la un război nuclear înarmatdoar cu o praştie, Theodor Paleologu şi candidatura sa la preşedinţia PDL auînceput să-i îngrijoreze pe susţinătorii lui Emil Boc şi Vasile Blaga. El a strânspână acum cele mai multe semnături, 265, în ciuda “Grupului de la Bruxelles”care nu a fost în stare sau nu a vrut, cum susţin membrii săi, să strângănecesarul de 35 de semnături pentru o candidatură separată. Paleologu i-ar punebeţe în roate lui Boc, pentru că voturile pe care le-ar atrage ar veni dintabăra premierului. Şi Blaga se teme că fostul ministru al culturii ar putea săia voturi de la el şi să-l împiedice să câştige din primul tur, iar un al doileatur de alegeri ar duce la reîmpărţirea taberelor.

Agitaţie mare ieri la sediul PDL din Aleea Modrogan. Treidemocrat-liberali şi-au lansat candidaturile pentru preşedinţia partidului.Fiecare după posibilităţi. Emil Boc a făcut o sindrofie grandioasă în faţasediului, pentru că susţinătorii pe care i-a chemat să “facă valuri” nu au avutloc înăuntru. Greii au stat pe scări alături de Boc, iar “micuţii” dinorganizaţia de tineret, în curte. Alături de premier, în poza de familie, s-auînghesuit printre alţii Elena Udrea, Gheorghe Flutur, Roberta Anastase, ElenaBăsescu, Raluca Turca, Gheorghe Ialomiţianu, Silviu Prigoană. Boc şi-a făcut şitribună personalizată pe care şi-a pus sloganul “România dreaptă, Româniaputernică” şi din spatele căreia a vorbit mulţimii. După ce a ţinut un discursmobilizator, premierul i-a îndemnat pe susţinătorii săi să treacă la treabă “căcea mai bună politică e politica rezolvării problemelor oamenilor”. În totacest timp tineretul democrat-liberal a pus la cale programul pentru weekend,mai exact câteva partide de fotbal. “Îl avem aici pe proaspătul câştigător dela Tulcea”, s-a mândrit Boc cu unul dintre susţinătorii lui pe care a uitat cumîl cheamă. “Horia”, a spus timid tulceanul. “Da, Horia!”, a strigat în microfonpremierul. “Victorie!”, a încheiat Horia prezentarea lui Boc. După ceremonia depe scări şi poza de familie, Emil Boc a invitat ziariştii la un pateu, oprăjitură şi un suc, dar “fără camere şi fără aparate”. Aici i-a atras atenţiaElenei Băsescu “să aibă grijă la Bruxelles”, “că liberalii sunt absolutinconştienţi” fără a spune exact despre ce este vorba. EBA a înţeles însă şil-a aprobat din cap. “Bine că n-a venit ploaia”, s-a bucurat Boc, dar după doarcâteva minute de la lansarea sa din curte a început să plouă. Apoi premierul amai răspuns sec la câteva întrebări informale şi a plecat “la treabă”. În urmasa a rămas să ţină locul de vedetă Elena Băsescu. A dat declaraţii după caredoi cameramani de la televiziunile de ştiri au rugat-o să facă poze cu ei. Cutelefonul. Ea a aceeptat emoţionată. “Parcă suntem la Bamboo. Pozele astea lepunem pe Facebook”, s-au amuzat băieţii.

La Blaga, seriozitate nemţească

Ceremonia lui Vasile Blaga a fost foarte sobră. El avenit la ora 14.30 însoţit de alaiul din dotare, a urcat la comisia deorganizare a alegerilor, şi-a depus moţiunea şi a coborât la sala de conferinţe.Discursul său a fost foarte scurt şi înţesat cu bâlbe. “Candidez, pentru căsunt convins că PDL are nevoie de o schimbare, de o rupere de ritm, de o nouăabordare în acţiunea sa politică, a lucrului bine-cumpănit şi bine făcut. (...)Candidez, pentru că muncesc de 20 de ani în acest partid, îl iubesc ca pepropria mea familie şi cred în destinul său politic”, a spus Blaga. Alături deel s-au aflat, într-un grup mai puţin colorat ca al lui Boc, Călin Murg, AncaConstantinescu, Petru Filip, Cezar Preda, Mihaela Popa, Cristian Rădulescu,Cristian Boureanu, Sorin Frunzăverde. Candidatul Blaga nu a răspuns la nici oîntrebare şi nu a socializat cu ziariştii după prezentare. Doi dintresusţinătorii de bază ai lui Blaga, Radu Berceanu şi Adriean Videanu, aupreferat să nu se afişeze alături de preferatul lor. Berceanu a rămas pe hol, iarVideanu, potrivit unor surse din partid, a fost plecat din ţară. Vasile Blagaîşi începe campania chiar de astăzi, cu Bucureştiul, după care va pleca laTulcea, Constanţa şi Timiş.

Paleologu, zis şi“moţiune scurtă”

TheodorPaleologu a apărut cu o jumătate de oră mai devreme cu pipa în colţul guriiînsoţit de vreo patru democrat-liberali anonimi printre care s-a remarcat doar deputatulde Constanţa Maria Stavrositu. El şi-a depus moţiunea cu cele 35 de semnăturide susţinere şi în plus alte 230 de semnături. Şi la Paleologu ceremonia a fostscurtă. Ca şi moţiunea sa. El a mărturisit că e puţin emoţionat, pentru că esteprima dată când candidează la preşedinţia unui partid. A explicat apoi “filosofiamoţiunii sale minoritare” - este foarte scurtă pentru a fi uşor de citit, escrisă doar de el, deci în spatele fiecărui cuvânt este el “în întregimeînvestit” şi este despre politica urbană şi dezvoltarea durabilă. “Mă adresezcelor nou-veniţi dinspre orizonturi şi sensibilităţi politice de dreapta, ceifără funcţii şi grade în partid”, a mai spus Paleologu. De astăzi şi candidatulPaleologu va începe să bată ţara pentru “a vorbi” cu filialele judeţene, dar “maiales pentru a asculta”. Alegerile pentru funcţiile de conducere inclusiv pentrucea de preşedinte PDL vor avea loc pe 14 şi 15 mai.

EBa a lansat un ceas de peste 15.000 de euro

Dacă Vasile Blaga,Emil Boc şi Theodor Paleologu au venit ieri în sediul din Modrogan pentru a-şilansa moţiunile cu care vor candida la Congres, europarlamentarul Elena Băsescua trecut să anunţe că îl sprijină pe Emil Boc şi să-şi prezinte bijuteria de lamână.

Mezina preşedinteluiBăsescu a venit ieri în sediul din Modrogan în calitate de susţinător al luiEmil Boc. Mai mult, ea a încercat să explice de ce nu este oportună alegerealui Vasile Blaga în funcţia de preşedinte al PDL. “Cu Emil Boc partidul se varelansa, cu Vasile Blaga nu va creşte. Opţiunea mea estepentru domnul preşedinte Emil Boc, deoarece dânsul a avut curaj să ia niştereforme foarte dure a cărui rezultat se va vedea cu siguranţă peste un timp şiacest rezultat se va transforma în procente favorabile pentru partid. DomnulBlaga nu a avut funcţia de premier pentru a vedea dacă poate sau nu să facăaceste reforme. Dânsul ca organizator a avut rezultate extraordinare, darconsider că pentrupreşedinte ne-ar fi mai bine cu domnul Emil Boc”, asubliniat Elena Băsescu.

Bijuteriade la mână

În afara discursuluipolitic colorat de greşelile de exprimare, Elena Băsescu a atras atenţia şiprin ceasul cu care a venit la evenimentul găzduit de sediul PDL din AleeaModrogan. Dacă nu era vorba despre o replică, ceasul semăna izbitor cu unHublot Big Bang Gold Ceramic. Cu piele de crocodil şi aur de 18 carate, modelulde lux Hublot este evaluat pe site-urile de specialitate la peste 15.000 de euro.Dacă în România, Ilie Năstase are un contract cu compania elveţiană, în afaragraniţelor rapperul 50Cent se laudă cu o bijuterie Hublot. Ceasul nu apare îndeclaraţiile de avere ale europarlamentarului Elena Băsescu. În ţară, un altmare pasionat de ceasuri este vicepreşedintele PSD Marian Vanghelie. În doarcâteva zile, la diferite evenimente, primarul sectorului 5 a putut fi văzut cuun ceas Frank Muller de 80.000 de euro, cu un Parmigiani Toric Retrograde de60.000 de euro şi cu un Breguet de 20.000 de euro. Nici acestea nu apar îndeclaraţia de avere, Vanghelie neprecizând dacă sunt replici de câteva sute deeuro sau modele originale. (CristianAndrei)


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-07-24

Mai multe imagini:
“Buldogul”, “Cosaşul”, “Pleaşcă” şi ceasul Elenei Băsescu s-au lansat simultan
zoom
“Buldogul”, “Cosaşul”, “Pleaşcă” şi ceasul Elenei Băsescu s-au lansat simultan
zoom
“Buldogul”, “Cosaşul”, “Pleaşcă” şi ceasul Elenei Băsescu s-au lansat simultan
zoom

“Buldogul”, “Cosaşul”, “Pleaşcă” şi ceasul Elenei Băsescu s-au lansat simultan
zoom
“Buldogul”, “Cosaşul”, “Pleaşcă” şi ceasul Elenei Băsescu s-au lansat simultan
zoom
“Buldogul”, “Cosaşul”, “Pleaşcă” şi ceasul Elenei Băsescu s-au lansat simultan
zoom

“Buldogul”, “Cosaşul”, “Pleaşcă” şi ceasul Elenei Băsescu s-au lansat simultan
zoom
“Buldogul”, “Cosaşul”, “Pleaşcă” şi ceasul Elenei Băsescu s-au lansat simultan
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

VLAD
11 Apr 2011

Citesc cu interes comentariile aparute in ziare si privesc hilar emisiunile de stiri aparute pe posturile de televiziune referitoare la Congresul PDL. Pana acum nimic nou in desfasurarea acestui eveniment care vrea sa distraga atentia romanilor de la adevaratele probleme cu care ei se confrunta. Ceea ce ma face sa zambesc si in acelasi timp sa ma intristez este faptul ca acesti oameni (membrii PDL) par a fi cazuti din luna. Totul la ei este foarte frumos, tara merge inainte sub conducerea lor, oamenii sunt multumiti, banii curg in suvoaie si nu trebuie decat sa-i culegi in timp ce cosasul Boc taie continuu din drepturile oamenilor fara niciun discernamant. Nu mai vreau sa ma refer la Boc deoarece ar trebui sa-mi stric pana de scris insiruind prostiile infantile pe care acest om le face cu buna stiinta insa cu constiinta impacata ca l-a servit pe Basescu pana la ultima suflare. Vreau sa ma refer aici la culisele acestui congres care vrea sa definitiveze procesul de implementare a dictaturii securisto-criminale a celui mai mare impostor din istoria politica a Romaniei : Basescu. Daca ar fi sa-i caracterizam pe cei trei candidati la sefia partidului as opta sa spun ca Boc vrea sa continue actiunile anti-romanesti hotarâte de Basescu, ca Blaga doreste sa impuna hotarârile lui in partid fara comentarii din partea opozantilor, in stil nemtesc, deci instaurarea unei discipline de fier iar Paleologu, cu pampersii lui plini de pipi pastrati din copilarie, vrea sa conduca partidul de pe scena, in stilul lui Talmacean. Realitatea este insa legata de scopul final adica subordonarea partidului intereselor personale a lui Basescu si a grupului sau de securisti. Basescu a ajuns la putere prin cea mai mare frauda electorala inregistrata vreodata in istoria tarii si cu sprijinul Statelor Unite care, datorita amplasarii Romaniei intr-o pozitie geografica favorabila, dorea sa transforme tara intr-un centru de supraveghere a Rusiei si mai ales de implementare a unor baze militare care sa poata contracara eficient actiunile teroriste ale unor tari arabe inamice. In acest context, matelotul bisnitar Basescu, obisnuit cu mica ciupeala, dupa ce a ajuns acolo unde nici nu visa vreodata, a inceput sa-si ridice pretentiile personale eludand sistematic legea si subordonandu-si, in timp, toate functiile politice si administrative cu ajutorul unor lingai pe care i-a format sa incalce legea in mod constant de pe urma carora sa profite in primul rand el si familia lui, lasandu-le si lacheilor lui, in final, un os de ros. Puterea personal a devenit pentru el un tel de viata si de moarte si pentru a-l realiza nu s-a dat la o parte sa aduca tara la ruina economica, sa hotarasca lansare de actiuni anti-sociale de mare angergura indreptate impotriva poporului roman care sa conduca la pauperizarea acestuia. Obisnuit sa se invarteasca intr-un cerc de talia lui Bercea Mondialu si a unor indivizi suspecti precum si datorita faptului ca din punct de vedere al educatiei a ramas la nivelul de scoala primara, Basescu a hotarat sa-i pedepseasca pe toti profesorii din Romania pentru insuccesele sale scolare iar pe medici sa-i alunge din tara pentru faptul ca nu sunt capabili sa-l vindece de cancerul de care sufera. In acelasi timp, si-a impus vointa impotriva pensionarilor care l-au infruntat la Cotroceni reducandu-le veniturile prin impozitarea pensiilor si ridicarea preturilor de bunurile materiale. Acelasi lucru s-a petrecut si cu politistii care i-au strigat la Cotroceni «iesi afara javra ordinara». Valul de ura contra romanilor s-a manifesta si prin acceptarea actiunilor sovine ale unor grupuri anti-romanesti indreptate impotriva suveranitatii si independentii Romaniei. Toate acestea au facut ca Romania sa devina paria Comunitatii Economice Europene fiind privita prin prisma caracterului basescian plecand de la ideea ca romanii l-au ales si ca deci si ei sunt la fel ca el. Iata deci fotografia actualei Romanii a carei populatie sta pasiva si accepta tot ceea ce se intampla acum in tara fara sa ia atitudine asa cum fac milioane de oameni care ies si demonstreaza in tarile dezvoltate din punct de vedere democratic unde solidaritatea este pe prim plan. Datorita acestor stari de lucruri, Basescu si complicii lui profita din plin in timp ce tara se afunda tot mai mult in noroiul mizerie.

Adauga un comentariu

Random image