2018-12-11 13:29


“Buldogul”, “Cosaşul”, “Pleaşcă” şi ceasul Elenei Băsescu s-au lansat simultan

 |  20:07
“Buldogul”, “Cosaşul”, “Pleaşcă” şi ceasul Elenei Băsescu s-au lansat simultan

Deşi pare un soldat care pleacă la un război nuclear înarmatdoar cu o praştie, Theodor Paleologu şi candidatura sa la preşedinţia PDL auînceput să-i îngrijoreze pe susţinătorii lui Emil Boc şi Vasile Blaga. El a strânspână acum cele mai multe semnături, 265, în ciuda “Grupului de la Bruxelles”care nu a fost în stare sau nu a vrut, cum susţin membrii săi, să strângănecesarul de 35 de semnături pentru o candidatură separată. Paleologu i-ar punebeţe în roate lui Boc, pentru că voturile pe care le-ar atrage ar veni dintabăra premierului. Şi Blaga se teme că fostul ministru al culturii ar putea săia voturi de la el şi să-l împiedice să câştige din primul tur, iar un al doileatur de alegeri ar duce la reîmpărţirea taberelor.

Agitaţie mare ieri la sediul PDL din Aleea Modrogan. Treidemocrat-liberali şi-au lansat candidaturile pentru preşedinţia partidului.Fiecare după posibilităţi. Emil Boc a făcut o sindrofie grandioasă în faţasediului, pentru că susţinătorii pe care i-a chemat să “facă valuri” nu au avutloc înăuntru. Greii au stat pe scări alături de Boc, iar “micuţii” dinorganizaţia de tineret, în curte. Alături de premier, în poza de familie, s-auînghesuit printre alţii Elena Udrea, Gheorghe Flutur, Roberta Anastase, ElenaBăsescu, Raluca Turca, Gheorghe Ialomiţianu, Silviu Prigoană. Boc şi-a făcut şitribună personalizată pe care şi-a pus sloganul “România dreaptă, Româniaputernică” şi din spatele căreia a vorbit mulţimii. După ce a ţinut un discursmobilizator, premierul i-a îndemnat pe susţinătorii săi să treacă la treabă “căcea mai bună politică e politica rezolvării problemelor oamenilor”. În totacest timp tineretul democrat-liberal a pus la cale programul pentru weekend,mai exact câteva partide de fotbal. “Îl avem aici pe proaspătul câştigător dela Tulcea”, s-a mândrit Boc cu unul dintre susţinătorii lui pe care a uitat cumîl cheamă. “Horia”, a spus timid tulceanul. “Da, Horia!”, a strigat în microfonpremierul. “Victorie!”, a încheiat Horia prezentarea lui Boc. După ceremonia depe scări şi poza de familie, Emil Boc a invitat ziariştii la un pateu, oprăjitură şi un suc, dar “fără camere şi fără aparate”. Aici i-a atras atenţiaElenei Băsescu “să aibă grijă la Bruxelles”, “că liberalii sunt absolutinconştienţi” fără a spune exact despre ce este vorba. EBA a înţeles însă şil-a aprobat din cap. “Bine că n-a venit ploaia”, s-a bucurat Boc, dar după doarcâteva minute de la lansarea sa din curte a început să plouă. Apoi premierul amai răspuns sec la câteva întrebări informale şi a plecat “la treabă”. În urmasa a rămas să ţină locul de vedetă Elena Băsescu. A dat declaraţii după caredoi cameramani de la televiziunile de ştiri au rugat-o să facă poze cu ei. Cutelefonul. Ea a aceeptat emoţionată. “Parcă suntem la Bamboo. Pozele astea lepunem pe Facebook”, s-au amuzat băieţii.

La Blaga, seriozitate nemţească

Ceremonia lui Vasile Blaga a fost foarte sobră. El avenit la ora 14.30 însoţit de alaiul din dotare, a urcat la comisia deorganizare a alegerilor, şi-a depus moţiunea şi a coborât la sala de conferinţe.Discursul său a fost foarte scurt şi înţesat cu bâlbe. “Candidez, pentru căsunt convins că PDL are nevoie de o schimbare, de o rupere de ritm, de o nouăabordare în acţiunea sa politică, a lucrului bine-cumpănit şi bine făcut. (...)Candidez, pentru că muncesc de 20 de ani în acest partid, îl iubesc ca pepropria mea familie şi cred în destinul său politic”, a spus Blaga. Alături deel s-au aflat, într-un grup mai puţin colorat ca al lui Boc, Călin Murg, AncaConstantinescu, Petru Filip, Cezar Preda, Mihaela Popa, Cristian Rădulescu,Cristian Boureanu, Sorin Frunzăverde. Candidatul Blaga nu a răspuns la nici oîntrebare şi nu a socializat cu ziariştii după prezentare. Doi dintresusţinătorii de bază ai lui Blaga, Radu Berceanu şi Adriean Videanu, aupreferat să nu se afişeze alături de preferatul lor. Berceanu a rămas pe hol, iarVideanu, potrivit unor surse din partid, a fost plecat din ţară. Vasile Blagaîşi începe campania chiar de astăzi, cu Bucureştiul, după care va pleca laTulcea, Constanţa şi Timiş.

Paleologu, zis şi“moţiune scurtă”

TheodorPaleologu a apărut cu o jumătate de oră mai devreme cu pipa în colţul guriiînsoţit de vreo patru democrat-liberali anonimi printre care s-a remarcat doar deputatulde Constanţa Maria Stavrositu. El şi-a depus moţiunea cu cele 35 de semnăturide susţinere şi în plus alte 230 de semnături. Şi la Paleologu ceremonia a fostscurtă. Ca şi moţiunea sa. El a mărturisit că e puţin emoţionat, pentru că esteprima dată când candidează la preşedinţia unui partid. A explicat apoi “filosofiamoţiunii sale minoritare” - este foarte scurtă pentru a fi uşor de citit, escrisă doar de el, deci în spatele fiecărui cuvânt este el “în întregimeînvestit” şi este despre politica urbană şi dezvoltarea durabilă. “Mă adresezcelor nou-veniţi dinspre orizonturi şi sensibilităţi politice de dreapta, ceifără funcţii şi grade în partid”, a mai spus Paleologu. De astăzi şi candidatulPaleologu va începe să bată ţara pentru “a vorbi” cu filialele judeţene, dar “maiales pentru a asculta”. Alegerile pentru funcţiile de conducere inclusiv pentrucea de preşedinte PDL vor avea loc pe 14 şi 15 mai.

EBa a lansat un ceas de peste 15.000 de euro

Dacă Vasile Blaga,Emil Boc şi Theodor Paleologu au venit ieri în sediul din Modrogan pentru a-şilansa moţiunile cu care vor candida la Congres, europarlamentarul Elena Băsescua trecut să anunţe că îl sprijină pe Emil Boc şi să-şi prezinte bijuteria de lamână.

Mezina preşedinteluiBăsescu a venit ieri în sediul din Modrogan în calitate de susţinător al luiEmil Boc. Mai mult, ea a încercat să explice de ce nu este oportună alegerealui Vasile Blaga în funcţia de preşedinte al PDL. “Cu Emil Boc partidul se varelansa, cu Vasile Blaga nu va creşte. Opţiunea mea estepentru domnul preşedinte Emil Boc, deoarece dânsul a avut curaj să ia niştereforme foarte dure a cărui rezultat se va vedea cu siguranţă peste un timp şiacest rezultat se va transforma în procente favorabile pentru partid. DomnulBlaga nu a avut funcţia de premier pentru a vedea dacă poate sau nu să facăaceste reforme. Dânsul ca organizator a avut rezultate extraordinare, darconsider că pentrupreşedinte ne-ar fi mai bine cu domnul Emil Boc”, asubliniat Elena Băsescu.

Bijuteriade la mână

În afara discursuluipolitic colorat de greşelile de exprimare, Elena Băsescu a atras atenţia şiprin ceasul cu care a venit la evenimentul găzduit de sediul PDL din AleeaModrogan. Dacă nu era vorba despre o replică, ceasul semăna izbitor cu unHublot Big Bang Gold Ceramic. Cu piele de crocodil şi aur de 18 carate, modelulde lux Hublot este evaluat pe site-urile de specialitate la peste 15.000 de euro.Dacă în România, Ilie Năstase are un contract cu compania elveţiană, în afaragraniţelor rapperul 50Cent se laudă cu o bijuterie Hublot. Ceasul nu apare îndeclaraţiile de avere ale europarlamentarului Elena Băsescu. În ţară, un altmare pasionat de ceasuri este vicepreşedintele PSD Marian Vanghelie. În doarcâteva zile, la diferite evenimente, primarul sectorului 5 a putut fi văzut cuun ceas Frank Muller de 80.000 de euro, cu un Parmigiani Toric Retrograde de60.000 de euro şi cu un Breguet de 20.000 de euro. Nici acestea nu apar îndeclaraţia de avere, Vanghelie neprecizând dacă sunt replici de câteva sute deeuro sau modele originale. (CristianAndrei)


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-07-24

Mai multe imagini:
“Buldogul”, “Cosaşul”, “Pleaşcă” şi ceasul Elenei Băsescu s-au lansat simultan
zoom
“Buldogul”, “Cosaşul”, “Pleaşcă” şi ceasul Elenei Băsescu s-au lansat simultan
zoom
“Buldogul”, “Cosaşul”, “Pleaşcă” şi ceasul Elenei Băsescu s-au lansat simultan
zoom

“Buldogul”, “Cosaşul”, “Pleaşcă” şi ceasul Elenei Băsescu s-au lansat simultan
zoom
“Buldogul”, “Cosaşul”, “Pleaşcă” şi ceasul Elenei Băsescu s-au lansat simultan
zoom
“Buldogul”, “Cosaşul”, “Pleaşcă” şi ceasul Elenei Băsescu s-au lansat simultan
zoom

“Buldogul”, “Cosaşul”, “Pleaşcă” şi ceasul Elenei Băsescu s-au lansat simultan
zoom
“Buldogul”, “Cosaşul”, “Pleaşcă” şi ceasul Elenei Băsescu s-au lansat simultan
zoom
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...