2016-12-11 12:12

POLITICA


Bulgaria renunţă la ACTA !

 |  12:31
Bulgaria renunţă la ACTA !

Ministrul economiei şi energiei din Bulgaria, Traicio Traikov, a anunţat că va înainta un proiect de decizie pentru suspendarea participării Bulgariei la acordul multilateral de combatere a pirateriei pe Internet, ACTA, potrivit Agerpres.

Prin acest anunţ, Guvernul nu va propune parlamentului să ratifice ACTA, urmând ca Bulgaria să nu ia vreo decizie înainte ca Uniunea Europeană să aibă o poziţie comună. Propunerea lui Traikov va fi votată în cursul şedinţei de guvern de miercuri, de la Sofia.

Bulgarii au protestat pe străzile din 15 oraşe din ţară, la sfârşitul săptămânii trecute, împotriva adoptării tratatului ACTA. Presa de la Sofia a relatat că autorităţile bulgare au fost averitizate de gruparae de hackeri Anonymus.

„Protestul de la 11 februarie a fost unul paşnic, dar următoarele vor fi diferite. Dacă veţi continua să vă bateţi joc de cetăţenii Bulgariei, suntem siguri că următorii paşi ai noştri nu vă vor plăcea”, s-a afirmat într-o postare în limba engleză pe YouTube.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-03-17

TAGURI: Bulgaria renunta ACTA, tratat ACTA Bulgaria, proteste ACTA, manifestatii ACTA, Bulgaria ACTAComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Cinci persoane au murit după ce un tren a deraiat în Bulgaria Un tren de marfă a deraiat sambata dimineață în nord-estul Bulgarie, urmat de o explozie. Cinci... 10 Dec 2016 | (0)
Rusia vrea să profite de Dodon și Radev Rezultatul alegerilor prezidențiale din Republica Moldova și Bulgaria, unde au câștigat... 23 Noi 2016 | (0)