2017-01-24 01:02


Bulgarii au înfiinţat tribunal antimafia

 |  14:55
Bulgarii au înfiinţat tribunal antimafia

Un tribunal şi un parchet specializate în lupta împotriva crimei organizate şi-au început, marţi, activitatea în Bulgaria. Nouă instanţă se va ocupa de toate dosarele care se referă la cazuri de crima organizată.

Prin crearea instanţei specializate, guvernul bulgar speră să obţină rezultate în lupta împotriva crimei organizate şi corupţiei, punând astfel capăt criticilor Bruxellesului pentru lipsa de eficienţă în acest domeniu. Tribunalul şi parchetul au fost create în ciuda opoziţiei venite din partea unor organizaţii care militează pentru drepturile omului şi care au acuzat executivul că, prin noile instanţe, va încerca să-şi impună controlul asupra justiţiei.

Potrivit Agerpres, se aşteaptă ca, în următoarele zile, la nouă instanţă să fie transferate circa 80 de dosare din tribunalele judeţene, alte 350 de dosare urmând să intre după terminarea anchetelor.

Rămâne de văzut însă dacă crearea unui tribunal specializat va duce la accelerarea procedurilor penale împotriva crimei organizate în condiţiile în care acesta dispune de doar 53 de judecători şi procurori, comentează site-ul Dnevnik. Sunt încă posturi vacante, după ce o mare parte dintre magistraţii care au aplicat pentru nouă instanţă, au eşuat la examenele pentru angajare.

Guvernul bulgar a cheltuit câteva milioane de euro pentru amenajarea celor cinci săli de judecată. Tribunalul dispune de un arest preventiv cu 10 celule, fiecare pentru câte 4 persoane reţinute.

În cadrul ceremoniei de inaugurare a noului tribunal, preşedintele acestuia, Gheorghi Uşev, a subliniat că această instanţă îşi va desfăşura activitatea pe baza legislaţiei în vigoare şi nu pe baza unor legi speciale. Uşev a mai afirmat că nu se aşteaptă ca activitatea magistraţilor specializaţi să fie influenţată politic.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-09-09

TAGURI: tribunal, bulgaria, antimafiaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image