2018-12-14 08:22


Cabinetul Boc, absent la discursul Regelui

 |  19:26
Cabinetul Boc, absent la discursul Regelui

Unul singur din cei optsprezece membri ai Executivului a fost prezent în banca Guvernului, marţi, la discursul istoric pe care Regele Mihai l-a ţinut la Parlament. Este vorba despre Cătălin Predoiu, ministrul justiţiei. În frunte cu premierul Emil Boc, membrii Guvernului au găsit diverse pretexte ca să nu vină la Parlament de ziua Regelui. În sală au fost totuşi vicepremierul Marko Bela şi ministrul Laszlo Borbely.

Pentru preşedintele PDL Emil Boc, o deplasare în oraşul Carei din Satu Mare, unde a participat la manifestările dedicate Zilei Armatei, a fost mai importantă decât cuvântarea Regelui Mihai. Solicitat să comenteze discursul Regelui susţinut în Parlament, Boc a spus: „Îi doresc «La mulţi ani» şi multă sănătate”. Întrebat dacă nu i se pare o lipsă de respect la nivel înalt absenţa sa din Parlament la discursul Regelui Mihai, premierul a răspuns că i s-ar fi părut o lipsă de respect să nu vină la manifestările de la Carei. Tot la un eveniment dedicat Zilei Armatei şi tot extrem de departe de Bucureşti, la Târgu-Mureş mai precis, a ales şi ministrul apărării, uneperistul Gabriel Oprea, să zboare în timp ce fostul suveran capta atenţia parlamentarilor.

Un prinţ arab pentru Baconschi

Miniştrii Anca Boagiu, Leonard Orban, sau Valerian Vreme pot folosi scuza deplasărilor internaţionale referitor la absenţa de la discursul Regelui. Ei au avut ieri vizite în Polonia, Bruxelles, respectiv SUA. Spre deosebire de ei însă, ministrul de externe, prim-vicepreşedintele PDL Teodor Baconschi a fost în ţară ieri. Cu toate acestea, el nu a ajuns la evenimentul organizat la Parlament cu ocazia aniversării Regelui Mihai. Dar asta nu înseamnă că ieri, Baconschi nu s-a văzut cu o faţă regală. Fix în momentul în care Mihai I îşi începea discursul din Parlament, la ora 10.00, Baconschi îl primea la sediul ministerului pe Prinţul El Hassan bin Talal din Iordania, după cum reiese din agenda pe care ministrul şi-a stabilit-o pentru ziua de 25 octombrie 2011.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639263-01-07
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...