2017-01-23 02:37


Cadou de 1.200 de euro primit de Traian Băsescu

 |  14:30
Cadou de 1.200 de euro primit de Traian Băsescu

Preşedintele Traian Băsescu a primit, în anul care se încheie, 43 de cadouri, în valoare totală de 2.830 de euro, potrivit listei-centralizator a bunurilor primite de şeful statului în cadrul unor acţiuni de protocol, postată sâmbătă pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale.

Singurul dar din cele primite în 2011 ca şef de stat pe care l-a păstrat Traian Băsescu este o ediţie de lux a volumului 'În căutarea timpului pierdut', scrisă Marcel Proust, care valorează 50 de euro şi care i-a fost oferită preşedintelui de Academia Română - Fundaţia Naţională pentru Ştiinţă şi Artă.Cel mai scump cadou primit de Traian Băsescu în cadrul protocolului de stat din acest an este o statuetă de bronz, în înălţime de 50 de cm, care reprezintă o zeiţă şi valorează 1.200 de euro. Documentul relevă că preşedintele României a mai primit şi un alt cadou cu valoare ridicată, 350 de euro, un tablou intitulat 'Bethlehem 2000', obiect de artă ce are dimensiunile de 40 cm lăţime şi 60 de cm lungime şi i-a fost oferit într-o cutie roşie.

Traian Băsescu a mai primit opt plachete, printre care şi una de la inaugurarea Naţional Arena, cinci albume de artă, alte şase tablouri, patru medalii, una dintre ele din partea Comitetului Olimpic şi Sportiv Român şi două icoane.Tot în 2011, şefului statului i-a fost dăruită şi o vază de sticlă C.I.A., cu înălţimea de 20 de cm şi diametrul de 20 de cm.

Valoarea totală a cadourilor primite, anul acesta, în cadrul acţiunilor de protocol de către şeful statului plus cele primite de consilierul prezidenţial Anca Ilinoiu se ridică la 3.819,97 euro.

Cu excepţia volumului lui Marcel Proust, restul cadourilor au fost lăsate în patrimoniul Administraţiei Prezidenţiale.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-08-28

TAGURI: traian basescu, cadouComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

JUSTICE
03 Ian 2012

cacadoul adica boc -inseamna in turcacacat-dar spaga ,cit mai e spaga?-vedeti afacerile cu gaze in port midia cu rusii si constructii conducte in rusia-vega si calin marinescu-dosar flota-shogunul

Adauga un comentariu

Random image