2018-10-19 02:22


Călin Popescu Tăriceanu: În ALDE există o uriaşă nemulţumire legată de bugetul pe 2016

 |  13:58
Călin Popescu Tăriceanu: În ALDE există o uriaşă nemulţumire legată de bugetul pe 2016

Copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a declarat, joi, că liderii formaţiunii vor decide care va fi votul pentru proiectul bugetului pe anul 2016, în condiţiile în care există "o uriașă nemulțumire".

"Nu am luat această hotărâre încă. O să discutăm în structurile de conducere ale ALDE, dar este clar că bugetul ne provoacă o uriașă nemulțumire", a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, la finalul conferinței "Drepturile Omului: O revoluție permanentă", organizată la Parlament de grupurile parlamentare ale ALDE, transmite Agerpres.

Senatorul a mai spus că, în proiectul de buget, domenii de interes, precum sănătatea sau educația, nu sunt finanțate corespunzător.

"Constatăm că, în proiectul de buget pe care actualul guvern l-a trimis Parlamentului spre examinare, sistemul de apărare primește de două ori mai multe fonduri decât sistemul național de educație, cercetare și inovare, iar serviciile secrete de patru ori mai mult decât cultura și patrimoniul național. (...) De fapt, constatăm, analizând bugetul, că forța statului este infinit mai bine subvenționată decât demnitatea și creativitatea cetățenilor. Dreptul acestora la o viață autonomă, responsabilă, împlinită și rodnică pălește în fața dorinței statului de a-și spori puterea de control asupra vieții cetățenilor. (...) Sunt domenii care sunt complet neglijate, cum ar fi educația și sănătatea, unde sunt alocate sume derizorii, care par mai degrabă să conducă la ideea că ne resemnăm sau că aceia care construiesc bugetul acceptă ideea că România este o țară de mâna a doua, la periferia UE",  explicat Călin Popescu Tăriceanu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-12-10

TAGURI: calin popescu tariceanu, alde, uriasa, nemultumire, buget, 2016
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MAFIA IN FLOARE - COLABORARE
10 Dec 2015

Ghertoiule cit de curind te spinzura si pe tine
SI PE ALA MICU '!
10 Dec 2015

Voiculescu i-a prezis si lui puscaria .
CARE D'ALDE?!
14 Dec 2015

Românii N-A VOTAT MONSTRUOZITĂȚI FĂTATE ULTERIOR de voi, TOȚI nemulțumiții, nehaliții din toate partidele cu tzâșpe mii de (re)denumiri! Nu sunteți în stare să stați la curul unui partid, AFARĂ! Sunteți NELEGITIMI CRETINILOR....sper să dispăreți pentru totdeauna în 2016!
Random imageUltimele stiri


loading...