2018-12-15 18:11


Călin Popescu Tăriceanu, întrevedere cu ministrul de Externe din Ungaria. Problema refugiaţilor, printre subiectele abordate

 |  08:11
Călin Popescu Tăriceanu, întrevedere cu ministrul de Externe din Ungaria. Problema refugiaţilor, printre subiectele abordate

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a avut, vineri, o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe și Comerțului Exterior din Ungaria, Peter Szijjarto, în cadrul căreia cei doi oficiali au discutat despre problematica refugiaților.

Senatul a precizat, într-un comunicat de presă, că în cadrul convorbirilor s-a evidenţiat faptul că este necesară o abordare echilibrată între nevoia de solidaritate la nivel european și protejarea intereselor cetățenilor statelor membre.

Călin Popescu Tăriceanu a susţinut că punerea în practică a unor proiecte comune în domenii importante, precum infrastructura de transport și infrastructura energetică, reprezintă o prioritate în relațiile bilaterale dintre cele două țări. Preşedintele Senatului a dat ca exemplu oportunitatea continuării proiectelor de interconectare a conductelor de gaz și a rețelelor de transport rutier.

Călin Popescu-Tăriceanu a arătat rolul constructiv al UDMR în activitatea parlamentară.

"La rândul său, partea ungară a subliniat faptul că România este un partener strategic pentru Ungaria, salutând totodată nivelul semnificativ al schimburilor economice, România fiind al doilea partener comercial pentru Ungaria. Ministrul de externe ungar a mai menționat necesitatea creșterii încrederii companiilor românești și ungare în mediul investițional din cele două țări. Se au în vedere măsuri precum acordarea de către instituții bancare din Ungaria de credite menite să stimuleze dezvoltarea IMM-urilor din România", se arată în comunicatul Senatului.

Ministrul ungar de Externe a mai afirmat că atât comunitatea românească din Ungaria, cât și comunitatea maghiară din România reprezintă o punte de legătură între cele două țări. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-30
Citeste si:
Călin Popescu Tăriceanu: Pentru ALDE, alegerile locale în două tururi ar fi avantajoase

TAGURI: calin popescu tariceanu, intrevedere, ministru, externe, ungaria, problema, refugiati
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...