2018-12-17 09:38


Călin Popescu Tăriceanu: Ministrul Justiţiei are școala anti-democratică

 |  14:14
Călin Popescu Tăriceanu: Ministrul Justiţiei are școala anti-democratică

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a precizat duminică, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că ministrul Justiţiei, Raluca Prună are „școala anti-democratică” care se conduce după dictonul "drepturile cetățenilor sunt un lux".

"Doamna Prună are școala anti-democratică care se conduce după dictonul "drepturile cetățenilor sunt un lux". Eu cred că Justiția din România trebuie să iasă, o dată pentru totdeauna, de sub controlul unor instituții de forță care fac jocurile din umbră, iar justiția să fie pusă să lucreze în interesul cetățeanului. De aceea, susțin că orice schimbare de legislație sau orice reformă a unui domeniu trebuie să înceapă cu o serie de principii fundamentale care trebuie să ghideze dezbaterea din următoarele săptămâni", a scris Călin Popescu Tăriceanu.

Copreşedintele ALDE a mai spus că drepturile și libertățile cetățenilor reprezintă baza pentru reforma Justiției, iar șefii instituțiilor cheie din justiție trebuie aleși democratic, "fără ofițeri acoperiți în Justiție și fără echipament de ascultare în tribunale și birourile magistraților și fără promovări netransparente și procurori care devin peste noapte judecători".

'Trebuie să schimbăm o dată pentru totdeauna numirile făcute netransparent și discreționar, iar factorul politic trebuie înlăturat din numirile din justiție. Justiția nu poate fi făcută prin interpuși ai persoanelor aflate la un anumit moment într-o funcție de conducere în România, ci trebuie să existe numiri pe bază de competență și experiență', a completat Călin Popescu Tăriceanu.

Senatorul a mai afirmat că Justiția nu trebuie să mai fie 'câmpul tactic' al serviciilor.

"Doamna Prună este datoare față de români cu o serie de răspunsuri la întrebările privind urmărirea și ascultarea românilor. Poate în al 25-lea ceas va dovedi că în România drepturile cetățenilor nu sunt un lux, iar doamna Prună va acționa măcar o dată ca un ministru al Justiției dintr-un stat democratic, nu dintr-unul totalitar", a subliniat Călin Popescu Tăriceanu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-10-09

TAGURI: calin popescu tariceanu, ministru, justitie, scoala, anti, democratica
loading...





Comenteaza pe facebook




Comenteaza pe site


CROCODILUL FLAMAND
09 Oct 2016

CAT FARISEISM....TOATE REGIMURILE AU ASCULTAT TELEFOANELE NONSTOP INCEPAND CU 1989...MAI ALES VOI FARISEILOR ASTA ATI FACUT...V-TI DISTRUS CONCURENTA IN AFACERI CU AJUTORUL SRI
ANONIM
10 Oct 2016

DACA NICI TU NU ERAI UN IMPOSTOR SI UN SRMIDOCT CA MAJORITATEA POLITRUCILOR DE DUPA 1989 RO NU AJUNGEA UN DEZASTRU ASA CUM ESTE AZI.
Random image



Ultimele stiri






loading...